ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία του ΣΙΚΑΕΛ που αφήνει αιχμές και για τον αντιδήμαρχο Οικονομικών ο οποίος όπως αναφέρουν επί ένα μήνα δεν έχει απαντήσει σε προτάσεις του συλλόγου

Εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που βιώνει όλος ο πλανήτης είναι τουλάχιστον αισιόδοξες οι χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου κ. Καλογιάννη για την συνέχιση των έργων και τα μεγάλα στοιχήματα του 21. Η πόλη πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει, γιατί όλο αυτό που βιώνουμε θα τελειώσει κάποια στιγμή. Το θέμα είναι όμως, όταν τελειώσει όλο αυτό, να είμαστε όλοι εδώ και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε.

Και όμως, δυστυχώς με μεγάλη λύπη και απογοήτευση, βλέπουμε ότι στα μεγάλα στοιχήματα του Δημάρχου όλων των Λαρισαίων απουσιάζει για άλλη μια φορά ο σχεδιασμός και η υλοποίηση για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στον πολυπληθέστερο και ουσιαστικά μεγαλύτερο εργοδότη του δήμου μας. Όταν με επίσημα στοιχεία έχει επιβεβαιωθεί εδώ και καιρό ότι οι κλάδοι με την μεγαλύτερη και ίσως ανεπανόρθωτη ζημιά είναι η εστίαση και οι μεταφορές . Όταν όλες οι επίσημες μελέτες μιλάνε για λουκέτα στην εστίαση και για εφιαλτικά σενάρια περί μη αντοχής τουλάχιστον για μια στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης. Όταν διαβάζουμε δημοσιεύματα για κυβερνητικά οικονομικά πακέτα βοήθειας προς τους δήμους με σκοπό την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων τους αλλά και για την παροχή βοήθειας προς τις πληρωμένες επιχειρήσεις, τότε λυπούμαστε πολύ κ. δήμαρχε αλλά θεωρούμε ότι η αφωνία σας αυτή προς τον κλάδο μας είναι απαράδεκτη.

Είναι απαράδεκτο 10 μήνες μετά εκ των οποίων οι μισοί εξ αυτών που είμαστε κλειστά με απόφαση δημόσιας αρχής να μην έχουμε κάποια επίσημη πρόταση από μέρους σας. Είναι απαράδεκτο ο καθ΄ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών σας να μην έχει απαντήσει ακόμη στις προτάσεις μας αν και έχουμε στείλει στις 11/12/20 το email και έχουμε επικοινωνήσει και με την γραμματεία του για άμεση επικοινωνία.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε σε αυτήν την πραγματικά πρωτόγνωρη και  δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι δεν περισσεύει κανείς και πρέπει όλοι να πάρουν την βοήθεια που τους αναλογεί και πάντα σύμφωνα με τον βαθμό που έχουν πληγεί. Ο κλάδος της εστίασης της διασκέδασης και της αναψυχής κάθε μέρα που περνά βλέπει τα κύματα της επερχόμενης οικονομικής κρίσης να μεγαλώνουν.

Παρακαλούμε πολύ λοιπόν εκ μέρους των τουλάχιστον 25,000 ανθρώπων του κλάδου μας για μια άμεση συνάντηση για την εξεύρεση άμεσων και ρεαλιστικών λύσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ