ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων παραμένουν οι υγειονομικοί της Λάρισας, που με τη συμπαράσταση φορέων πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης νέα συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διαμαρτυρόμενοι για την απαξίωση και υποβάθμισή του αλλά και για την έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση του πιθανού τρίτου κύματος της πανδημίας.

«Δεν θα επιτρέψουμε την εκ νέου μετατροπή του ΓΝΛ σε νοσηλευτήριο αποκλειστικώς COVID19, με απαξίωση κάθε άλλης δραστηριότητας», επανέλαβαν οι υγειονομικοί, σημειώνοντας πως «πλέον είναι εμφανές ότι το ίδιο ανεπαρκές προσωπικό για κάθε χρήση καλείται να διαγνώσει, να θεραπεύσει, να ιχνηλατήσει και να εμβολιάσει, ενώ στον υγειονομικό περίγυρο ξεσαλώνει η κερδοσκοπική εκμετάλλευση της συγκυρίας και του σχεδιασμένου ευνουχισμού του ΓΝΛ».

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΙΝΚΥΛ Ν. Νταφούλη, ο οποίος τόνισε ότι «το νοσοκομείο υποβαθμίζεται σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μπορεί σε λίγο διάστημα να ανταπεξέλθει», ενώ ειδική αναφορά έκανε και στους εμβολιασμούς, υπογραμμίζοντας πως «οι ειδικευόμενοι καλούνται να “βγάλουν” και τους εμβολιασμούς σε βάρος της εκπαίδευσής τους» και επανέλαβε το αίτημα για προσλήψεις, επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας και αξιοποίηση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.

«Η κυβέρνηση, βάζοντας το κόστος πάνω από όλα, επιμένει σε σχεδιασμούς που δεν μπορούν να υλοποιηθούν», κατέληξε ο κ. Νταφούλης, ενώ τα μέλη της ΕΙΝΚΥΛ ανακοίνωσαν κυλιόμενες ανοιχτές γενικές συνελεύσεις και άμεσες δυναμικές αντιδράσεις σε περίπτωση αιφνιδιασμού με αλλαγές στην λειτουργία του ΓΝΛ, δρομολογώντας παράλληλα διαδικτυακή συζήτηση με συμμετοχή φορέων και σωματείων της πόλης και θέμα την πορεία της πανδημίας, την αποτίμηση των μέχρι σήμερα δεδομένων και γενικότερα των εξελίξεων στην δημόσια υγεία.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ