ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συμβολική κινητοποίηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων πραγματοποίησε την Πέμπτη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα η Ένωση Γονέων Λάρισας, με τη στήριξη εκπαιδευτικών και εκπροσώπων φορέων.

«Για μια ακόμη φορά έβαλαν στο ζύγι το άνοιγμα των σχολείων δίχως να λάβουν μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Γ. Παναγιώτου, επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας, όπως και στην Περιφερειακή Διεύθυνση αλλά και στον δήμο Λαρισαίων «που πετούν το μπαλάκι» στο αίτημα για αραίωση των σχολικών τμημάτων και αξιοποίηση 41 κενών αιθουσών που υπάρχουν στη Λάρισα.

Το διεκδικητικό πλαίσιο έχει ως εξής:

«Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.

Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες (41 τουλάχιστον στο δήμο Λαρισαίων). Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών – καμιά πρόσληψη «από το παράθυρο» με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.

Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ