ΜΠΛΕΓΜΕΝΑ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Από την ανακοίνωση των έργων στις 14/6/2018

Μάλλον θα πρέπει να περιμένουν αρκετό καιρό για να δουν ολοκληρωμένα τα έργα της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού οι κάτοικοι του Δαμασίου αφού μέχρι σήμερα δεν έχει ανάψει πράσινο φως για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης από την πλευρά της διαχειριστικής αρχής του ΕΣΠΑ περιφέρειας Θεσσαλίας που χρηματοδοτεί το έργο.

Και φυσικά για τη μέχρι τώρα κατάσταση υπάρχουν ευθύνες με τους εμπλεκόμενους να αφήνουν αιχμές οι μεν για τους δε.

Και πιο συγκεκριμένα κύκλοι της ΔΕΥΑ Τυρνάβου υποστηρίζουν ότι οι όποιες καθυστερήσεις ειδικά στο θέμα της δημοπράτησης του βιολογικού οφείλονται στη διαχειριστική αρχή αφού όπως επισημαίνουν ο προς έγκριση φάκελος έχει κατατεθεί στην υπηρεσία τον Φεβρουάριο του 2020. Παράλληλα επισημαίνουν ότι και για το θέμα της αποχέτευσης επίσης υπάρχουν καθυστερήσεις στη διαχειριστική αρχή.

Την ίδια ώρα κύκλοι που βρίσκονται κοντά στη διαχειριστική αρχή επισημαίνουν ότι από την πλευρά της ΔΕΥΑΤ υπάρχουν καθυστερήσεις ως προς κάποιες οικονομικές δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβει η επιχείρηση και οι οποίες δεν έχουν δοθεί ακόμη ώστε να εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης.

Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό ήλθε να προστεθεί και μία καινούργια υπουργική απόφαση για συγχρηματοδότηση των συνδετήριων αγωγών που αν και είναι πολύ ευνοΪκή για της ΔΕΥΑ και κατ΄επέκταση για τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου περιπλέκει ακόμη περισσότερα τα ήδη μπλεγμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στο Δαμάσι.

Δυστυχώς πέρασε πολύς καιρός από τις 14 Ιουνίου του 2018 όταν ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο τότε δήμαρχος Π. Σαρχώσης ανακοίνωναν την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ, μετά από ενέργειες της τότε δημοτικής αρχής που κατάφερε να ξεπεράσει εμπόδια σε κριτήρια, και είναι βέβαιο ότι ότι όσο δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες η δημοτική αρχή του Τυρνάβου τα έργα θα βαλτώνουν και θα παραμένουν στα αζήτητα κονδύλια ύψους 5,2 εκ. € που είναι ο προϋπολογισμός για αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ