ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ ΣΤΟ «ΠΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ»

Το κουβάρι των αναμνήσεών της ξετύλιξε με μοναδικό τρόπο αναφερόμενη στη συνεργασία της με το Θεσσαλικό Θέατρο η σπουδαία ηθοποιός Νένα Μεντή, που μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Θεσσαλικό» και τη Μ. Παπουτσή συγκλόνισε τους ακροατές του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας με προσωπικές αναφορές και μνήμες που τη συνδέουν με το θέατρο και την πόλη.

«Ήρθα στη Λάρισα το 1975-76 για τα δύο έργα σε σκηνοθεσία του Δ. Χρονόπουλου (σ.σ. Αυλή των Θαυμάτων-Το πανηγύρι) ψάχνοντας προσωπική διέξοδο στον θάνατο του πρώτου μου συζύγου που έφυγε από τη ζωή 34 ετών», εκμυστηρεύτηκε η Ν. Μεντή, περιγράφοντας παράλληλα μια απίστευτη καλλιτεχνική εμπειρία και εστιάζοντας στη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το εγχείρημα, μα και στην απίστευτη αγάπη του κόσμου.

«Παίζαμε στην αίθουσα του Ωδείου, μα γυρίζαμε και τα χωριά με παραστάσεις που δίνονταν σε αποθήκες και καφενεία. Με καλοκαιρινά ρούχα και -12 βαθμούς Κελσίου παίζαμε την Αυλή των θαυμάτων, με το χιόνι να μπαίνει στη σκηνή και τον σκηνοθέτη Δ. Χρονόπουλο να μας κάνει παρατήρηση γιατί είπαμε να βάλουμε ένα ζακετάκι για να μην παγώσουμε!», περιέγραψε γλαφυρά την εμπειρία της η κ. Μεντή.

«Ήταν υπέρβαση η δημιουργία του Θεσσαλικού Θεάτρου», σημείωσε η αξιόλογη ηθοποιός, δίνοντας και είδηση στους θεατρόφιλους, αφού μέσω της εκπομπής ανακοίνωσε πως θα έρθει στη Λάρισα το καλοκαίρι (13 Ιουλίου) με την παράσταση «Ευτυχία», μονόλογο βασισμένο στο βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία», που έγινε η αφετηρία για να ξεδιπλωθεί η πολυκύμαντη ζωή της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, με τη Ν. Μεντή να καθηλώνει σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ