Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΣΕ

Μια εκ βαθέων, συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού. Η χρυσή ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας έσπασε τη σιωπή χρόνων και προχώρησε στην ανατριχιαστική αποκάλυψη πως έπεσε στο παρελθόν, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από αθλητικό παράγοντα της ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας.

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση από τη χρυσή ολυμπιονίκη που βρήκε τη δύναμη να μιλήσει ανοιχτά και δημόσια για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από έναν παράγοντα του αθλητισμού όταν ήταν ήδη μια αθλήτρια που προετοιμαζόταν με την ομάδα της ιστιοπλοίας για ολυμπιακούς του Σίδνεϋ.

Κατά τη διάρκεια Διαδικτυακής Ημερίδας Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στον αθλητισμό η μαρτυρία της χρυσής Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα, Σοφίας Μπεκατώρου, ήταν εκείνη που έκανε τους πάντες να παγώσουν.

Ήταν η εποχή που μαζί με τη συναθλήτρια της Αιμιλία Τσουλφά και τον προπονητή τους Ηλία Μυλωνά το 1998 είχαν τις δύο πρώτες μεγάλες διεθνείς επιτυχίες χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και προκρίθηκαν με την ομάδα ιστιοπλοίας για τους ολυμπιακούς.

Μόλις 21 ετών η Σοφία Μπεκατώρου περιέγραψε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκμεταλλευόμενος τη θεσμική του θέση την κακοποίησε σεξουαλικά.

Ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεών της:

«Προσπάθησε να τον απωθήσω, να του δείξω ότι δεν υπάρχει αμοιβαία επιθυμία, θεωρώντας ότι θα το σεβαστεί. Του είπα όχι, του επανέλαβα ότι δεν θέλω να προχωρήσω και εκείνος με ψεύτικα γλυκόλογα έλεγε ότι δεν είναι τίποτα κάνοντας χιούμορ».

Ο μόνος στον οποίο μίλησε ήταν ο δεσμός που διατηρούσε τότε, από τον οποίο επίσης η ολυμπιονίκης ζήτησε να μην αντιδράσει, καθώς ήταν κι αυτός Αθλητής.

Ο άνθρωπος που την κακοποίησε ουδέποτε δήλωσε μετάνοια ή άλλαξε τον τρόπο που λειτουργούσε έγινε μάλιστα ειρωνικός όπως λέει χαρακτηριστικά και υιοθέτησε την ίδια συμπεριφορά από το 1999 μέχρι το 2019.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ