ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΛΑΡΙΣΑ

Δ. Λαρισαίων: Προετοιμασίες για έντονα καιρικά φαινόμενα

Συνεπέστατος στο… ραντεβού του ο «Λέανδρος» δεν άφησε με το παράπονο τους Λαρισαίους φροντίζοντας να ντύσει στα λευκά την πόλη, με μια ελαφρά ωστόσο χιονόπτωση που ξεκίνησε πολύ αργά το βράδυ της Παρασκευής, για να μετατραπεί σε χιονόνερο το πρωί του Σαββάτου.

Μειωμένη η κίνηση στη Λάρισα, που μέχρι ώρας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και απολαμβάνει το χειμωνιάτικο τοπίο, ενώ οι αρχές βρίσκονται επί ποδός συνιστώντας προσοχή κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται ενδέχεται να δημιουργήσουν «παγίδες» πάγου στην πόλη.

Δ. Λαρισαίων: Προετοιμασίες για έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας έχει τεθεί με εντολή του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, το Αυτοτελές τμήμα  Πολιτικής Προστασίας και όλο ο μηχανισμός του δήμου Λαρισαίων,  προκειμένου να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τυχόν έντονα φαινόμενα από την προβλεπόμενη χιονόπτωση και τη σημαντική  πτώση της θερμοκρασίας.

Ηδη στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος και επιθεώρηση του εξοπλισμού των υπηρεσιών του Δήμο, με ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Ζαούτσου.

Μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού και εργαζομένων του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί, ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται μηχανήματα και προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών. Στις εγκαταστάσεις του Δήμου, υπάρχει και μεγάλη επάρκεια σε αλάτι.

Παράλληλα, ο Δήμος Λαρισαίων και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του προγραμματισμού του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους, παρακαλεί τους δημότες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Συγκεκριμένα: 

       ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ

 Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου από τα Δελτία  Καιρού της  Ε.Μ.Υ.  και την  Τροχαία
  • Να έχουν στο όχημά  απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα  επίσης καλό θα ήταν να είναι εφοδιασμένοι με φακό
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι  απολύτως αναγκαίο, και κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ. 

Αν μετακινούνται πεζή:

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
  •  Οι ηλικιωμένοι καλό είναι να αποφεύγουν εντελώς τις μετακινήσεις 

Τέλος, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων είναι σε ετοιμότητα για την διαχείριση ζητημάτων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970 236181

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ