ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου – Ένωσης Μικροπωλητών Βιομηχανικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών Ν. Λάρισας «Ο Θεσσαλός» πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, Άγι Τριγάζη, μέλος του ΤΓ Λάρισας και Μάρκο Κολοβό, στέλεχος του ΚΚΕ. Η συνάντηση είχε ως θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών, μετά το πολύμηνο αναγκαστικό κλείσιμό τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Μαργαρίτης Τσιάρας, σημείωσε πως εκατοντάδες οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς εδώ και 3 μήνες δεν έχουν εισόδημα, ενώ την ίδια ώρα οι όροι και οι προϋποθέσεις που μπήκαν για την οικονομική τους στήριξη, από τους περισσότερους δεν πληρούνταν. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έχουν κάνει και ζήτησε τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματά τους.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης δήλωσε πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας βρέθηκε στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, καλώντας τον να μην αναστείλει τους αγώνες. Πρόβαλε ειδικά μέτρα για τη στήριξη όλων των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων αγροτών, της λαϊκής οικογένειας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες 50%, την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση, την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες.

Ανέδειξε τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τα δισεκατομμύρια ευρώ που παίρνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι κάθε κλάδου, τονίζοντας ότι ευθύνες έχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ και όσοι νοιάζονται για τα κέρδη του κεφαλαίου όπως ο Βελόπουλος. Ταυτόχρονα τόνισε πως μαζί με τον αγώνα για την οικονομική τους στήριξη, χρειάζεται να αναδειχτούν και οι διεκδικήσεις για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές μόνιμες προσλήψεις, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Τέλος, δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα τους για συζήτηση στη Βουλή.

Στο υπόμνημα του Σωματείου – Ένωσης Μικροπωλητών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής αιτήματα:

Να χαρίσει η κυβέρνηση την 4η Επιστρεπτέα Προκαταβολή φόρου, της οποίας το ποσό ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και όχι να ζητηθεί να γυρίσουν πίσω με τόκο το 50% αυτής της βοήθειας, δηλαδή τα 1.000 ευρώ.

Να εντάξει η κυβέρνηση στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και τους συναδέλφους που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και τους όρους.

Να χαρίσει τον ΕΦΚΑ 220 ευρώ τριών μηνών.

Να χαριστεί ο φόρος επιτηδεύματος που ανέρχεται στο ποσό των 650 ευρώ, από τη στιγμή που τη μισή χρονιά φέτος βρισκόμαστε σε lockdown.

Να χαριστούν τα τέλη κυκλοφορίας των επαγγελματικών αυτοκινήτων για τη μισή χρονιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ