ΚΑΛΥΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ

Οι προτάσεις που καταθέτει ο Βασίλης Κόκκαλης και ζητά από την κυβέρνηση να τις υλοποιήσει

Την ανάγκη άμεσης εφαρμογής δύο μέτρων για την ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται εδώ και μήνες από τα μέτρα για την πανδημία, επισήμανε ο βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με πρωτοβουλία του και συμμετοχή παραγωγικών φορέων καθώς και του γενικού γραμματέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως πρόκειται για «αυτονόητα που πρέπει να συμβούν προκειμένου η πανδημία να μην αφήσει πίσω της μη αναστρέψιμες πληγές στην οικονομία όταν η κοινωνία επιστρέψει στην κανονικότητα». Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως «δεν είναι νόμιμο κάποιος που με κρατική εντολή δεν εργάζεται να πληρώνει εισφορές. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε διαγραφή αυτών των υποχρεώσεων αν θέλει να βαδίσει στο μονοπάτι της κοινής λογικής και αν πραγματικά ενδιαφέρεται για την ελάφρυνση εκείνων που πλήττονται από τον κορωνοϊό».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε και στην πρόσφατη παρέμβασή του στα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να επιτραπεί η προεξόφληση επιταγών από τις τράπεζες με την παροχή εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό άνω του 80% προκειμένου να αποκατασταθεί η ρευστότητα στις επιχειρήσεις.

«Ένα τέτοιο μέτρο, εξήγησε, θα αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα ρευστότητας και θα αποτρέψει σωρεία λουκέτων λόγω έλλειψης κεφαλαίων, τα οποία οι τράπεζες επί της ουσίας αρνούνται να διοχετεύσουν στην αγορά, φοβούμενες τις επισφάλειες. Με τις εγγυήσεις, όμως, του ελληνικού Δημοσίου δεν θα έχουν πλέον καμία δικαιολογία και θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία, προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα. Ιδού η Ρόδος για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του» κατέληξε.

Σημειώνεται τέλος πως στο πλαίσιο της συζήτησης με τους φορείς του επιχειρείν στη Λάρισα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να συνδράμει νομικά στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, στην προσπάθεια των εμπόρων και των ελεύθερων επιχειρηματιών να περιορίσουν τις ζημιές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ