ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΙΓΟΒΡΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • κιλά μοσχάρι για κατσαρόλα, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1/2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • φλιτζάνια καλό κόκκινο κρασί 3 φύλλα φασκόμηλο

2 γαρύφαλλα 1 φύλλο δάφνη, αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το 1/3 του κρέατος, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε καλά από όλες τις πλευρές, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρουμε το κρέας σε πιάτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές, με το υπόλοιπο κρέας, χρησιμοποιώντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο κάθε φορά και αποσύροντας το κρέας από τη φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε 1/4 φλιτζ. κρασί και ντεγκλασάρουμε με σπάτουλα, τρίβοντας τα κομματάκια που έχουν κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το κρασί, περίπου 2 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 3 φορές με 1/4 φλιτζ. κρασί κάθε φορά (χρησιμοποιούμε συνολικά 1 φλιτζάνι από το κρασί).
  3. Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια κρασί, το φασκόμηλο, το γαρύφαλλο και το δαφνόφυλλο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό, περίπου 2 ώρες.

Ξαφρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε το φασκόμηλο, τα γαρύφαλλα και το δαφνόφυλλο και σερβίρουμε.

arttable.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ