ΕΚΟΙΜΗΘΗ «ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ Ο ΤΥΡΝΑΒΙΤΗΣ ΙΕΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή «χτυπημένος» από κορωνοϊό ο Τυρναβίτης ιερέας π. Βασίλειος Βασιλείου, ο οποίος έχασε τη μάχη την Κυριακή, νοσηλευόμενος από τις αρχές του έτους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο π. Βασίλειος γεννήθηκε στον Τύρναβο. Μέχρι τα 7 του χρόνια έζησε στον Τύρναβο και μετά στον Αμπελώνα, όπου τελείωσε το δημοτικό και το γυμνάσιο. Το 1969 εισήχθη στην Ακαδημία Λαρίσης, από όπου και αποφοιτά το 1971. Το 1974 εισάγεται κατόπιν εξετάσεων στην ανωτέρα εκκλησιαστική σχολή Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοιτά το 1975.

Το 1976 διορίζεται δάσκαλος στην Καλλιπεύκη Ολύμπου. Συνεχίζει ως δάσκαλος με μετάθεση στους Γόννους Λάρισας, στον Ασπρόπυργο Ευρυτανίας, στην πόλη της Κοζάνης και τελικά, το 1982 στη Σιάτιστα.

Τον Αύγουστο του 1982 χειροτονείται διάκονος στο μοναστήρι της Παναγίας Μικροκάστρου και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς  ιερέας στην Σιάτιστα, στον Άγιο Νικόλαο, από το μακαριστό μητροπολίτη Αντώνιο Κόμπο. Έκτοτε ιερουργούσε στην ενορία του Αγίου Νικολάου.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, μετά τη μία το μεσημέρι, από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, ενώ επιθυμία του εκλιπόντος ήταν να ταφεί όπισθεν του ιερού ναού του Αγ. Νικολάου Σιάτιστας όπου και υπηρέτησε κοντά 40 χρόνια.

Ε.Π.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com

1 Trackback / Pingback

  1. Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή «χτυπημένος» από κορωνοϊό ο Τυρναβίτης ιερέας π. Βασίλειος Βασιλείου, - Fonografos.net

Comments are closed.