ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στην ανακοίνωση την κατηγορεί για “οργανωμένη επιχείρηση συσκότισης των θέσεων της ΟΛΜΕ με τη στοχοποίηση εκπροσώπου της σε δημόσια εκδήλωση”

Σε εκδήλωση της ΕΛΜΕ Λάρισας με θέμα το νόμο Κεραμέως για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, όπου είχε προσκληθεί ως εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ το μέλος του Δ.Σ. Στέλλα Μανουσογιωργάκη προκειμένου να αναλυθούν οι καταστροφικές πτυχές του νόμου και να παρουσιασθούν οι τεκμηριωμένες θέσεις της ΟΛΜΕ, υπήρξε μια πρωτόγνωρη, προμελετημένη και μεθοδευμένη επίθεση σε βάρος της ΟΛΜΕ από πρόσωπα και (τοπικές;;;) παρατάξεις.

Μέσω λεκτικών επιθέσεων και υποτιμητικών σχολίων προς την εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ, επιδιώχθηκε η διαστρέβλωση των θέσεων της Ομοσπονδίας, η απόκρυψη των δράσεών της και η υπονόμευσή του ρόλου της. Ακολούθησε μάλιστα μέσα από ανακοινώσεις τοπικής παράταξης της Λάρισας μια άνευ προηγουμένου δυσφήμηση και στοχοποίηση της εκπροσώπου της ΟΛΜΕ, με την τακτική της «μονταζιέρας» και της διαστρέβλωσης των λεγομένων.

Όλη αυτή η οργανωμένη επίθεση αποδυνάμωσε τη σημασία μιας τόσο ενδιαφέρουσας συζήτησης για ένα φλέγον ζήτημα και συσκότισε τις θέσεις του κλάδου, σε μια εποχή μάλιστα που η Επαγγελματική Εκπαίδευση και η δημόσια εκπαίδευση εν γένει υφίστανται τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις μια ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης.

Προειδοποιούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν τέτοιου είδους γεγονότα, των οποίων οι ενορχηστρωτές αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό του κλάδου, επενδύοντας μικροπαραταξιακά στον διχασμό του και αφήνοντας τελικά στο απυρόβλητο την πολιτική της κυβέρνησης.

Παράλληλα τονίζουμε ότι οι ΣΥΝΕΚ με τη στάση τους και τις θέσεις τους στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, καθώς και με την παρακαταθήκη των πολύχρονων αγώνων τους ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν τη δημόσια εκπαίδευση, δεν έχουν να απολογηθούν για τίποτα.

Είμαστε υπερήφανοι/ες για τα μέλη μας, τους ανθρώπους που μας εκπροσωπούν και τις μάχες που δίνουμε σε όλα τα πεδία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ