ΜΕΧΡΙ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΒΑΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Με ανακοίνωσή του το Πράσινο Ταμείο ενημερώνει 162 δήμους όλης της χώρας μεταξύ των οποίων και οι δήμοι Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων, που είχαν ήδη ενταχθεί το 2016 και το 2017 σε χρηματοδοτικά προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με συγκεκριμένη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), ότι θα πρέπει να δημοπρατήσουν άμεσα αυτά τα σχέδια .

Οι ενταγμένοι Δήμοι μπορούν να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ανάθεσης των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και το Πράσινο Ταμείο θα χρηματοδοτήσει το εγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης που προβλέπεται στην εκάστοτε Απόφαση ένταξης, μετά από έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Η καταληκτική ημερομηνία δημοπράτησης των ΣΒΑΚ είναι η 30η Απριλίου 2021.

Ενταγμένοι Δήμοι που δεν θα δημοπρατήσουν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία τα ΣΒΑΚ, θα απενταχθούν μετά από σχετική Απόφαση του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις ο δήμος Ελασσόνας είχε ενταχθεί στην απόφαση του 2016 με χρηματοδότηση 65.000 €,  ο δήμος Τυρνάβου στην ίδια απόφαση με χρηματοδότηση 35.000 € και ο δήμος Φαρσάλων με την απόφαση του 2017 με χρηματοδότηση 35.000 € μόνο για τον οικισμό των Φαρσάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ