ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Ε-65

Το πράσινο φως για την κατασκευή του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος 3-65, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  καθώς η  Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού- DG COMP της Ε.Ε.  ενέκρινε, ως συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο, το έργο του βόρειου τμήματος του E65, που θα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό.

Για τη θετική εξέλιξη ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Γ.Γ. Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

«Ευχαριστώ τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή για τις συντονισμένες ενέργειές του και την αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θετική ανταπόκριση στο εμβληματικό έργο που αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης για τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ο Ε-65,  με την γεωγραφική ολοκλήρωσή του δημιουργεί νέα αναπτυξιακή δυναμική για το σύνολο της χώρας, αναμορφώνει τις οδικές μεταφορές και δίνει σημαντική ώθηση στο εμπόριο, τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το Βόρειο Τμήμα του Ε -65, προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ  και μήκους 70,5 χλμ. ξεκινά από τον Α/Κ Τρικάλων και  μέσω της Καλαμπάκας καταλήγει στην Εγνατία Οδό, δυτικά των Γρεβενών. Περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, των δρόμων εξυπηρέτησης και των λοιπών οδικών συνδέσεων, που οδηγούν στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στην αναβάθμιση του οδικού χάρτη της χώρας.

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65, συνολικού μήκους 181,5 χλμ., είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και της Περιφέρειας. Με συνολικό προϋπολογισμό 1,3 δις ευρώ, ο Ε65 κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη και επί της ουσίας συνδέει την Ανατολική με την Δυτική Ελλάδα.

Σήμερα σε λειτουργία βρίσκεται το μεσαίο τμήμα του Ε65, από τον Α/Κ Ξυνιάδας (32,5ο χλμ.) έως και τον Α/Κ Τρικάλων (112ο χλμ.). Αυτά τα περίπου 80 χλμ., σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, σε συνδυασμό με το νέο συνδετήριο κλάδο μήκους 10 χλμ., με τον υφιστάμενο άξονα Λαμίας – Καρδίτσας, έχουν δώσει νέα μορφή στα ταξίδια από Αθήνα προς Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα και προς όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Δυτικής και Κεντρικής Θεσσαλίας.

Στο επονομαζόμενο νότιο τμήμα, δηλαδή το τμήμα του Ε65 από την ένωσή του με τον Α.Θ.Ε. (αρχή έργου E65) έως και τον Α/Κ Ξυνιάδας (32,5ο χλμ.), οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και σε απόλυτη συμφωνία με το χρονοδιάγραμμα που έχει κατατεθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ