ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί Ομάδα Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη. Την πρωτοβουλία έχει ο Νίκος Σκεντέρης, Καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ).

Η ΔΕΦΝΚ έχει την έδρα της στη Γενεύη της Ελβετίας, εκδίδει την επιθεώρηση «Le regard cretois» (Κρητική Ματιά), σε 6 γλώσσες, ενώ το Ελληνικό Τμήμα, το Δελτίο «Synthesis» και πρόεδρος είναι ο Γιώργος Στασινάκης, στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος «Πρεσβευτής του Ελληνισμού».

Αυτή την προσπάθεια, δημιουργίας της Ομάδας θα υποστηρίξει το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, το οποίο στην τελευταία του τηλεσυνεδρίαση αποφάσισε τη δημιουργία ανάλογου τμήματος για αυτόν τον σκοπό. Ήδη, αρκετά άτομα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στη δημιουργία της Ομάδας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας κι έτσι σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί μια διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας κι ενημέρωσης. Το ΠΟΚΕΛ όρισε υπεύθυνο, τον ιστορικό και θαυμαστή του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, Βαγγέλη Ρεμπάπη.

Κάποιοι από τους στόχους της Ομάδας θα είναι να πραγματοποιηθούν, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, ημερίδες κι εκδηλώσεις για το πως αντιμετωπίζεται το έργο του Καζαντζάκη, στους φιλολογικούς κύκλους και στο σχολείο, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας κι αργότερα η ίδρυση Λέσχης Ανάγνωσης για τη μελέτη του έργου του Καζαντζάκη. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει πληροφορίες στο τηλ. 6983444094 ή στο e-mail: nskenter@med.uth.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ