ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας νοσήλευσε από την αρχή της πανδημίας και ιδιαίτερα τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο περισσότερους από 250 ασθενείς με κορωνοϊό. Σχεδόν όλοι παρουσίαζαν αναπνευστική ανεπάρκεια. Μετά την έξοδο τους από τα αντίστοιχα τμήματα νοσηλείας ασθενών COVID, αρκετοί χρειάσθηκαν να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους στην Πνευμονολογική κλινική.

Όλοι οι ασθενείς συνεχίζουν να παρακολουθούνται στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αρχίζει η λειτουργία ειδικού ιατρείου και η οργάνωση προγραμμάτων αποκατάστασης. Όλοι οι γιατροί της κλινικής βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή με αυταπάρνηση και ενθουσιασμό. Προέκυψαν άμεσες ανάγκες χορήγησης οξυγόνου σε μεγάλα μίγματα, συσκευών παρακολούθησης, και αναπνευστήρων για διασωληνωμένους ασθενείς.

Τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες που προέκυψαν από την υποστήριξη πολλών ταυτόχρονα ασθενών κάλυψαν με δωρεές εξοπλισμού η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΉ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, η Εταιρεία ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ, η Εταιρεία ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,  η Εταιρεία PROGNOSIS BIOTECH  και η Επιτροπή Ερευνών του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Μετά το τέλος της πανδημίας αυτός ο εξοπλισμός θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε μια σύγχρονη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που δημιουργήθηκε.

Ευχαριστούμε όλους από καρδιάς που με την φιλανθρωπία τους βοήθησαν σε δύσκολες στιγμές να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες μας σε βαριά ασθενείς με κορωνοιό.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com