ΔΙΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 6,5 ΧΛΜ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΑΞΟΝΑ ΡΑΚΟΠΟΤΑΜΟΣ -ΚΕΡΑΜΙΔΙ

Ξεκίνησε ο δρόμος που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη σύνδεση Λάρισας-Μαγνησίας

Προχωρούν με γρήγορο ρυθμό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για την κατασκευή του παραλιακού οδικού άξονα σύνδεσης των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, Ρακοπόταμος – Κεραμίδι. Μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της οδού σε μήκος  6,5 χιλιομέτρων, από τα 12 συνολικά χιλιόμετρα του άξονα και κατασκευάστηκαν 2 τεχνικά έργα.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Οι δρόμοι μας ενώνουν και μας φέρνουν πιο κοντά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Συνδέουμε δυο νομούς, συνδέουμε το Πήλιο με τον Κίσσαβο, τα παράλια της Μαγνησίας με τα παράλια της Λάρισας, συνδέουμε τις ανθρώπινες κοινότητες με ασφάλεια. Ευχαριστώ τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ωρίμασαν τη μελέτη, δημοπράτησαν και  εκτελούν το έργο.

Πρόκειται για το  δυσκολότερο τεχνικά έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ένα τολμηρό έργο, με προστιθέμενη αξία στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Η διάνοιξη του δρόμου προχωρά, με σεβασμό στο περιβάλλον και το μοναδικό φυσικό κάλλος της περιοχής. Όλα τα έργα που σχεδιάζει, χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας ικανοποιούν τις επιθυμίες των ανθρώπων, δημιουργούν θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και τονώνουν την τοπική πραγματική οικονομία» προσθέτει ο  Περιφερειάρχης.

Στοιχεία του έργου

Προβλέπεται:

-Η κατασκευή κύριας οδού μήκους 12,10 χιλιομέτρων περίπου

-Η κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Κεραμιδίου (μορφής «ταυ»)

-Η κατασκευή ισόπεδου κόμβου Σκλήθρου (μορφής «ταυ»)

-Η αποκατάσταση των αγροτικών και δασικών οδών που συμβάλλουν στην κύρια οδό καθώς και

-Η κατασκευή οπλισμένων επιχωμάτων και τοίχων αντιστήριξης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ