ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΧΕΙΟΠΩΛΕΣ

Δήλωση του πρώην βουλευτή και υφυπουργού

Αρκετοί λαχειοπώλες σε όλη την χώρα λόγω της πανδημίας αναγκάστηκαν να κάνουν αναστολή εργασιών, αφού με τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες η πώληση λαχείων πλέον δεν υφίσταται.

Μάλιστα , τη φετινή Πρωτοχρονιά, δεν έγινε ,για πρώτη φορά ύστερα από 92 ολόκληρα χρόνια, η κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου, «θύμα» και αυτό της πανδημίας.

Επειδή, λοιπόν, οι περισσότεροι λαχειοπώλες δεν έχουν άλλους πόρους επιβίωσης πέρα από την δουλειά τους, θα πρέπει η Πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, φροντίζοντας να ενισχυθούν οικονομικά όσοι ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια σειρά ανακουφιστικών μέτρων για τον συμπαθή αυτό κλάδο εργαζομένων, οι οποίοι κυριολεκτικά με τον μόχθο του πεζοδρομίου ενισχύουν τα κρατικά ταμεία. Τουλάχιστον, όμως , ας πάρουν και αυτοί την κρατική ενίσχυση που έλαβαν οι άλλοι πληγέντες από τον κορωνοϊό εργαζόμενοι, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει  ούτε ένα ευρώ , μολονότι και οι ίδιοι χτυπήθηκαν ανηλεώς από τα δύο κύματα της υγειονομικής κρίσης.

Η αδιαφορία για τους λαχειοπώλες συνιστά μεγίστη αδικία, η οποία πρέπει τάχιστα να θεραπευτεί. Αυτό απαιτεί η κοινή λογική και το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης προς ανθρώπους που έχουν καταρρεύσει οικονομικά και πένονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ