ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Με τον επανακάμψασα Καρανίκα στην αρχική 11άδα αγωνίστηκε η ΑΕΛ στην Τούμπα, όπου και για την 1η αγωνιστική της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ γνωρίζοντας τη συντριβή με το βαρύ 5-0.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και μόλις στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Ζίβκοβιτς βρήκε κάθετα τον Κρμέντσικ, ο Τσέχος γύρισε παράλληλα και ο Τζόλης που είχε κάνει την κίνηση πρόλαβε την άμυνα και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Νάγκι γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πως θέλει να «καθαρίσει» από νωρίς την αναμέτρηση η πολιορκία στα καρέ του Νάγκι συνεχίστηκε, με τους Ζίβκοβιτς, Τζόλη και Ουάρντα να δημιουργούν κινδύνους και στο 23’ ο Τζόλης βγήκε στην πλάτη της άμυνας, απαλλάχθηκε από τον Νάγκι που έπεσε στα πόδια του και σημείωσε το 2-0.

Η πίεση συνεχίστηκε και στο 35’ ο Κρμέντσικ έκανε το πλασέ από δύσκολη θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ 1’ λεπτό αργότερα ο Τζόλης βρήκε εξαιρετικά τον Κρμέντσικ, ο Τσέχος μπήκε στην περιοχή και πάτησε με τακουνάκι προς τα πίσω, ο επερχόμενος Ζίβκοβιτς έκανε το σουτ και ο Νάγκι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή φάση για την ΑΕΛ καταγράφηκε στο 39’, όταν η έμπνευση του Ντουρμισάι να «κρεμάσει» τον Ζίβκοβιτς έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 45’ ο Κολομπίνο δοκίμασε το σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει έξω.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, όταν ο Κρμέντσικ βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι και με ωραίο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι (47’), ενώ στο 54’ η ΑΕΛ λίγο έλειψε να δεχτεί νέο τέρμα, όταν ο Τζόλης κινήθηκε από αριστερά και έβγαλε στον Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να κάνει το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ο επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 55’ ήταν η σειρά του Ίνγκασον να σκοράρει, στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ για το 4-0, ενώ στο 75’ ο ασταμάτητος σήμερα Χρ. Τζόλης με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Νάγκι για το 5-0, δίνοντας διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του και πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του τέρμα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τη νίκη μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό του Αλκαζάρ και την ΑΕΛ να καλείται να ανασυνταχθεί ενόψει της μάχης για την παραμονή της στην κατηγορία, αφού όπως όλα δείχνουν αποχαιρετά τον θεσμό του Κυπέλλου.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Περέιρα, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, Ουάρντα (59′ Κούτσιας), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Κρμέντσικ (59′ Λάμπρου)

ΑΕΛ: Νάγκι, Γκοτζαμανίδης (63′ Τσόσιτς), Ζίζιτς, Μπέρτος (63′ Νικολιάς), Μαϊδανός, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς, Καρανίκας, Γλυνός (63′ Πινακάς), Ντουρμισάι (76′ Νούνιτς)

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ/PAOK FC

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ