Η ΝΔ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ

Δήλωση της βουλευτού Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Άννας Βαγενά 

Όσο η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση, δεν άφηνε πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική που να μην την πολεμήσει λυσσαλέα, εντός και εκτός Βουλής. Κραυγαλέο παράδειγμα η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία τώρα εφαρμόζει με ευλάβεια, ενώ όταν την ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ μας απειλούσε ακόμα και με ειδικά δικαστήρια.

Οι δε ακραίοι οπαδοί της προσπάθησαν δύο φορές να εισβάλουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να επιτεθούν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα φέρνουν στη Βουλή την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, παρουσιάζοντάς τη ως μεγάλη εθνική και πατριωτική πρωτοβουλία, όταν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να κάνει το ίδιο όσο ήταν κυβέρνηση, η ΝΔ ως αντιπολίτευση τότε χαρακτήριζε αυτή την πρωτοβουλία ως «πρωτοφανή επιπολαιότητα» (Γιώργος Κουμουτσάκος), «μεγάλη ζημιά» (Άδωνις Γεωργιάδης), «αποδοχή ότι το Αιγαίο είναι μια ειδική περίπτωση» (Θανάσης Πλεύρης), «προσχώρηση στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας» (Βασίλης Κικίλιας) κ.α.

Επίσης, όταν πριν από λίγους μόλις μήνες ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο νότια και ανατολικά της Κρήτης, τότε που το Oruc Reis μπαινόβγαινε στα χωρικά μας ύδατα σαν πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής, η ΝΔ ειρωνευόταν, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλούσε για «εύκολους λεονταρισμούς» και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χαρακτήριζε την πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ εθνικιστική.

Αλλά τι να γίνει, είναι συνηθισμένη η τακτική της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά να παρουσιάζουν ό,τι θετικό γίνεται ως δικό τους επίτευγμα και ό,τι λάθος γίνεται ως λάθος των άλλων.

Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα στηρίξει την κυβέρνηση όπου χρειαστεί, υπό την προϋπόθεση ότι εκείνη θα αποδείξει πως χειρίζεται τα εθνικά θέματα και πρωτίστως τα ελληνοτουρκικά με εθνική σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ