ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚ Λάρισας

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της Φοιτητικής Μέριμνας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αφού σε αίτημα του Φοιτητικού Συλλόγου Εστιών Λάρισας για περισσότερες ώρες θέρμανσης αυτές τις μέρες που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, η απάντηση του Πανεπιστημίου ήταν αρνητική.

Οι σχολές εδώ και ένα χρόνο παραμένουν κλειστές και οι φοιτητικές εστίες βρίσκονται στα όρια της διάλυσης. Συγχρόνως δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας και της ζωής των φοιτητών και την ώρα που η θερμοκρασία πέφτει καθημερινά κάτω από το μηδέν υπάρχουν δωμάτια φοιτητών χωρίς καθόλου θέρμανση ή για ελάχιστες ώρες μέσα στη μέρα.

Η Φοιτητική Μέριμνα και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τις ανάγκες των παιδιών μας τις υπολογίζει μόνο βάσει του πόσο κοστίζουν, για αυτό τον λόγο και δεν αναγνωρίζουν ως φοιτητές της εστίας αυτούς που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι των 400 και 150 ευρώ που τους επιβάλλουν κάθε χρόνο.

Σε αυτές τις συνθήκες που πάρα πολλές οικογένειες έχουν μείνει χωρίς κανένα εισόδημα, η στάση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι προκλητική, μιας και στις φοιτητικές εστίες διαμένουν τα παιδιά των πιο φτωχών εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Οι φοιτητές δεν είναι πελάτες!!! Έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση και για θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους δίκαιους αγώνες τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ