Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Το νομοσχέδιο που αφορά στην αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια, στις διαγραφές φοιτητών, στον περιορισμό στην εισαγωγή σε αυτά, μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε στρατόπεδα, αλλά και εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι το πιο αντιδραστικό (από τα πολλά αντιδραστικά) που έχει φέρει προς ψήφιση στην Βουλή η κυβέρνηση.

Ο περιορισμός των εισακτέων, ο περιορισμός των χρόνων φοίτησης, λίγο μετά την εξίσωση των πτυχίων των «κολλεγίων» με αυτά του ελληνικού πανεπιστημίου, έχουν στόχο την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών των κολλεγίων, και τον περιορισμό στην μόρφωση για τα παιδιά λαϊκών οικογενειών.

Ταυτόχρονα, η εισαγωγή της πανεπιστημιακής αστυνομίας και η μετατροπή των αγωνιστικών πρακτικών των φοιτητών σε πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, αποκαλύπτει τον στόχο της κυβέρνησης να «ξεμπερδεύει» με το κίνημα της νεολαίας που έχει αποτελέσει παράδειγμα για όλη την κοινωνία.

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις και να επιβάλει την πολιτική της. Δεν θα της περάσει .Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπαιδευτικών και φοιτητών, που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 21 Ιανουάριου και αγωνίζεται για δημόσια παιδεία και δημοκρατικές ελευθερίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ