ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΑΠΕΛΟ” ΤΩΝ 38 ΕΚ. € ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ Ε65, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ   

Δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, για την έγκριση κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε65 με βολές κατά Μητσοτάκη – Καραμανλή

Είναι προφανές ότι ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαιρετίζουμε την έγκριση κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε65. Επί διακυβέρνησής μας ολοκληρώσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες -από τη χάραξη του δρόμου ως τις μακρές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- και καταθέσαμε, τον Μάιο του 2019, τον φάκελο έγκρισης του έργου στην Κομισιόν, απολύτως ολοκληρωμένο.

Η σπουδή της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή να οικειοποιηθούν την έγκριση και να μηδενίσουν την καθοριστική συμβολή της κυβέρνησής μας είναι ακατανόητη και πολιτικά προκλητική.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής, αντί να πανηγυρίζουν, θα πρέπει να απολογηθούν διότι:

  • Η έγκριση καθυστέρησε δραματικά, πέραν του ενάμιση έτους, με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου. Η αδράνεια της Ν.Δ. στην εξέλιξη των μεγάλων έργων υποδομής είναι παροιμιώδης, αφού «παγωμένα» παραμένουν και ο ΒΟΑΚ και η Πατρών-Πύργου και το μετρό Θεσσαλονίκης και η γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας.
  • Δεν επέμειναν στην παραίτηση των παραχωρησιούχων από την επιδότηση λειτουργίας, ύψους 38 εκατ. ευρώ, κάτι που είχαμε συμφωνήσει μαζί τους ως κυβέρνηση και που έχουμε πετύχει για το νότιο τμήμα του Ε65.
  • Η πρόταση δικού τους βουλευτή, που είχε κατατεθεί το 2016 στο υπουργείο Υποδομών, προέβλεπε την αλλαγή της χάραξης του βόρειου τμήματος, ώστε να εξυπηρετείται μέρος της εκλογικής του περιφέρειας, και την εκτόξευση του κόστους του έργου κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Καλούμε τους κύριους Μητσοτάκη και Καραμανλή να επιστρέψουν στην στρατηγική και τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα υποδομής.

Για την ενίσχυση της απασχόλησης και των δημοσίων εσόδων, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αποθέματος υποδομών για τη χώρα, για την ανάκαμψη της οικονομίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ