ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ: ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Οι θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και η αλλαγή του εκλογικού νόμου βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ο οποίος στο πλαίσιο περιοδείας του επισκέπτεται τη Λάρισα.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό ο αν. υπουργός έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους επικεντρώνοντας σε σειρά θεσμικών και αναπτυξιακών αλλαγών «με στόχο τη λήξη της ακυβερνησίας στους δήμους και την προσφορά στον πολίτη».

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ το περίγραμμά του θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο στις 28 του μήνα, με στόχο να καταργηθεί η αποτυχημένη προσπάθεια Σκουρλέτη να οδηγηθούν οι δήμοι σε ακυβερνησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Κάνοντας λόγο για ανάγκη «ξεκαθαρίσματος» αρμοδιοτήτων ο αν. υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση ενός μοντέλου αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, αλλά και στο «μερίδιο» της Περιφέρειας από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» για αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία.

Παράλληλα τονίστηκε πως θα αξιοποιηθούν εργαλεία μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», ενώ καταλήγοντας ο κ. Πέτσας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία υπογραμμίζοντας πως «όλοι είμαστε κρίκοι μιας αλυσίδας με στόχο να προσφέρουμε στον πολίτη».

Ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας και στον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ