ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 7 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας που ζητά να σταματήσουν οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει τη στήριξή του στους 7 διαδηλωτές από τη Λάρισα, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη στις 5 Μαρτίου 2021 με ανυπόστατες κατηγορίες, γιατί συμμετείχαν σε μια ειρηνική διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, έξω από δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών και περιουσιακών στοιχείων λαϊκών οικογενειών.

Πρόκειται για τον περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Τάσο Tσιαπλέ, το πρώην μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Λάρισας, Άγγελο Σίμο και άλλους 5 διαδηλωτές, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας το 2018, έξω από τα δικαστήρια, χωρίς να συμβεί απολύτως κανένα πρόβλημα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητά:

Να αθωωθούν οι 7 κατηγορούμενοι στη δίκη της 5/3/2021, που άσκησαν το αναφαίρετο δικαίωμα της διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς και να σταματήσουν όλες οι διώξεις και η ποινικοποίηση των κοινωνικών, συνδικαλιστικών αγώνων.

Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών – λαϊκών κατοικιών, λαϊκών καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς αυτοαπασχολούμενων.

Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία κάθε εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

23/1/2021

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τσιαπλές Αναστάσιος

Γκαραλιάκος Ζήσης

Μπακάση Βασιλική

Νάνος Αποστόλης

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com