ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ…

Ανακοίνωση που υπογράφει ο Στέλιος Ροντούλης, επικεφαλής της παράταξης

Με διάθεση θυμηδίας παρακολουθούμε τις φωτογραφήσεις του κ. Κόκουρα και της παρέας του, όταν υπογράφει συμβάσεις υλοποίησης έργων που… ουσιαστικά είναι έργα του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Μέσα στη χαρά των φωτογραφιών, οι κύριοι της σημερινής δημοτικής αρχής δεν αντιλαμβάνονται ότι ουσιαστικά διαφημίζουν την δική τους ανεπάρκεια και ανικανότητα, καθόσον μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να προωθήσουν ούτε ένα έργο δικού τους σχεδιασμού και δικής τους έμπνευσης. Τόσο ανέτοιμοι ήταν , μάλιστα , όταν ανέλαβαν τη διοίκηση του Δήμου, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν  μέχρι σήμερα είναι να αναμασούν διαρκώς την καραμέλα ότι ” ο Δήμος έχει συνέχεια “.

Προφανώς και ο Δήμος έχει θεσμική μνήμη. Όταν , όμως , αυτό το χρησιμοποιείς ως πρόσχημα απόκρυψης της δικής σου ανεπάρκειας, τότε απλά μετατρέπεσαι σε “ουρά του προηγούμενου”, κ. Κόκουρα. Ή, όπως απλά λένε οι Τυρναβίτες, δείχνεις πως είσαι μια δημοτική αρχή που ” θα περάσει από τον Τύρναβο, χωρίς να έχει πατήσει”.

Ο Τύρναβος χρειαζόταν  μια πραγματικά νέα δημοτική αρχή και όχι μια συμβιβασμένη κομματοκρατούμενη  “ουρά άλλων “.

Χρειαζόταν μια ρηξικέλευθη δημοτική αρχή που θα μπορούσε να ανοίξει νέους ορίζοντες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας μέσα από καινοτόμες δράσεις και έργα πνοής.

Δυστυχώς, η προσδοκία αυτή έμεινε απραγματοποίητη. Ευχόμαστε, λοιπόν, το μέλλον να είναι διαφορετικό και οι επόμενες δημοτικές εκλογές να αναδείξουν μια νέα ανεξάρτητη και  δυναμική δημοτική αρχή, η οποία δεν θα έχει τα κομματικά βαρίδια της τωρινής και, προπάντων , δεν θα είναι ένα θλιβερό παρακολούθημα άλλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ