THE SHORE: ΤΟ VIDEOGAME ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

Ένα ανερχόμενο videogame το «The Shore», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Φεβρουαρίου 2021 στην δημοφιλέστερη πλατφόρμα παιχνιδιών, το Steam, δημιούργησε ο Λαρισαίος Αρης Δραγώνης τον οποίο πλαισίωσε μία ομάδα ειδικών σε διάφορους τομείς του project στην οποία 2 βασικά μέλη έχουν ως βάση τους την πόλη της Λάρισας.

Πρόκειται για μια αξιόλογη ελληνική ενέργεια που μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας έχει ως άμεσο στόχο την έξοδο στην παγκόσμια αγορά.

Ποιος δημιούργησε το παιχνίδι;

Το The Shore αποτελούσε εξαρχής One-Man Project δηλαδή ένα άτομο ανέλαβε τη δημιουργία του. Ο Άρης Δραγώνης με καταγωγή από τη Λάρισα, έχει δημιουργήσει τα πάντα στο παιχνίδι από το μηδέν. Από τον σχεδιασμό των τεράτων μέχρι και την ακτή που περπατάει ο βασικός χαρακτήρας. Έπειτα από έντεκα μήνες συνεχούς ενασχόλησης, ο Άρης συνεργάστηκε με έναν προγραμματιστή ο οποίος ασχολούνταν με το τεχνικό κομμάτι. Τους τελευταίους μήνες η ομάδα έχει μετρήσει ακόμα τέσσερις αφίξεις. Τρία άτομα που ασχολούνται με τους ήχους και τη μουσική του παιχνιδιού ενώ την προώθηση έχει αναλάβει το τελευταίο μέλος της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο βασικά μέλη της ομάδας έχουν ως βάση την πόλη της Λάρισας.

Τι είναι το The Shore;

Ένα ανερχόμενο indie videogame με επιρροές από τα έργα του Χ.Φ Λάβκραφτ (Αμερικανός συγγραφέας φανταστικής λογοτεχνίας τρόμου). Αποτελεί Single-Player τίτλο και ανήκει στην κατηγορία τρόμου-εξερεύνησης που παίζει σε πρώτο πρόσωπο και περιέχει γρίφους, μονομαχίες με δαιμονικές παρουσίες, αλλά και μυθικές οντότητες. Ο Μέγας Κθούλου (Cthulhu) δεν κοιμάται πια, η θάλασσα μας ψιθυρίζει και το κουβάρι του μυστηρίου αρχίζει να ξετυλίγεται. Ο πρωταγωνιστής έχει ως στόχο να βρει την μονάκριβη κόρη του στο μυστηριώδες νησί μετά από ένα ξαφνικό ναυάγιο.

Σημαντικά γεγονότα

Το παιχνίδι γνώρισε μεγάλη απήχηση από το ξεκίνημα της ανάπτυξης, όταν ο δημιουργός μοιραζόταν μερικά σχέδια και δοκιμές σε forums και ομάδες με άλλους game developers. Το πρώτο επίσημο trailer δεν άργησε να έρθει. Στις 5 Οκτωβρίου 2019 δημοσιεύτηκε στο Youtube. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού συνεχιζόταν σταδιακά και η ανταπόκριση του gaming κοινού αυξανόταν όσο περνούσε ο καιρός. Έτσι στις 19 Μαΐου 2020 είδε το φως της δημοσιότητα το δεύτερο teaser trailer. Κατά τη διάρκεια των δύο ετών δημιουργίας το The Shore κυκλοφόρησε την επίσημη Demo έκδοση του παιχνιδιού στο Itch.io (κορυφαία ιστοσελίδα για indie δημιουργούς) η οποία αριθμεί πάνω από 7 εκατομμύρια προβολές στο Youtube από 170 διαφορετικούς Youtubers από όλα τα μέρη του πλανήτη ενώ παράλληλα το προηγούμενο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε μια crowdfunding καμπάνια για να υλοποιηθούν οι εκάστοτε στόχοι του παιχνιδιού. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια, γεγονός που αποδεικνύεται από την ολοκλήρωση του στόχου με ποσοστό 121%. Τέλος, το τελευταίο εξάμηνο του 2020 το The Shore βραβεύτηκε από την γνωστή εταιρία Epic Games με το βραβείο Epic Megagrand ως καλύτερο ανερχόμενο indie video game για την περίοδο του καλοκαιριού. Η συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία περιφερειακών ειδών ηλεκτρονικών υπολογιστών, Razer αποτέλεσε το αποκορύφωμα του 2020.

Κάπως έτσι το The Shore φαίνεται να έχει προκαλέσει θετικές εντυπώσεις όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα των games. Η δημοσίευση του τρίτου και τελευταίου trailer πριν την επίσημη κυκλοφορία με απήχηση άνω των 100 χιλιάδων μοναδικών προβολών σε σύντομο χρονικό διάστημα στο Youtube σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την κυκλοφορία. Αναμένεται τελικά να κυκλοφορήσει στις 19 Φεβρουαρίου 2021 στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα αγοράς online παιχνιδιών, το Steam.

Δείτε μερικά από τα δημοφιλέστερα gameplay video από την δοκιμαστική έκδοση του The Shore

Drae

Alpha Beta Gamer

IGP

Corrupted

Hollow

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ