Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΕΛΤΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία του Τοπικού Συμβουλίου σχετικά με τις πληροφορίες για λουκέτο του υποκαταστήματος

Το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα καταδικάζει την πιθανή απομάκρυνση του καταστήματος των ΕΛΤΑ στον Αμπελώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Νοέμβριο ετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ όλης της χώρας γεγονός που θα επιβάλλει και το κλείσιμο κάποιων καταστημάτων.

Τα κριτήρια θα είναι κυρίως πληθυσμιακά, χωροταξικά και οικονομικά για το κάθε υποκατάστημα. Αιτία του πιθανού κλεισίματος του εν λόγω υποκαταστήματος είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την προηγούμενη απογραφή του δημοτικού διαμερίσματος Αμπελώνα, ο Αμπελώνας μαζί με τον Βρυότοπο δεν ξεπερνούσαν τις 7000 πληθυσμού συν το γεγονός ότι για άγνωστο λόγο τα Δελέρια και η Ροδιά είναι δηλωμένα με το καθεστώς των ΕΛΤΑ στον Τύρναβο!

Υπάρχουν προτάσεις υποβάθμισης για τον Αμπελώνα από Αστικής σε Αγροτικής διανομής (όπως γίνεται σε πολλά μικρά χωριά), δηλαδή ο καθένας να αυτοεξυπηρετείται
από ένα κεντρικό σημείο. Πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε και κυρίως η δημοτική αρχή, ώστε να εμποδίσει αυτή την αρνητική εξέλιξη του θέματος για τον Αμπελώνα.
Ας καταλάβουμε ότι ο Αμπελώνας μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν θα καταλήξει σε χειρότερη κατάσταση από ότι υπήρξε πάρα πολλά χρόνια πριν.

Οι επαγγελματίες του Αμπελώνα θα δεχτούν ακόμη ένα χτύπημα το οποίο θα τους οδηγήσει σε καταστροφή, δεδομένου ότι η Τράπεζα όπως και τα ΕΛΤΑ αποτελούσαν σημεία έλξης πολιτών και εν δυνάμει πελατών για τις επιχειρήσεις του. Οι δημότες του Δ.Δ. Αμπελώνα θα δυσκολευτούν πολύ λόγω μεγάλων αποστάσεων, μη ύπαρξης μέσων μαζικής μεταφοράς και λόγω του αριθμού τους, δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε για τα άκρως απαραίτητα.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή τόσο στο δήμαρχο κ. Ιωάννη Κόκουρα όσο και σε όλους όσους εμπλέκονται με αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και να τους παροτρύνουμε να ασχοληθούν λίγο παραπάνω έτσι ώστε να αποφευχθεί το ανεπανόρθωτο…

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com