ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Συνάντηση της Διευθύντριας του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας κ. Φανής Καλοκαιρινού και του Κ. Αστέριου Γερογιάννη, σκηνοθέτη και εκπροσώπου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, με τον Δήμαρχο Γιώργο Μανώλη

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου και στα πλαίσια της οργάνωσης και αναβάθμισης του Λαογραφικού Μουσείου Συκουρίου (Ιωάννης Πράπας), καθώς και της Δημοτικής Πινακοθήκης Γόννων (Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου) ως επισκέψιμη μόνιμη έκθεση, έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο Τεμπών, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά οι τεχνικές και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την επίσπευση της καταγραφής, χρονολόγησης και τεκμηρίωσης των εκθεμάτων, ώστε ο Δήμος Τεμπών να ξεκινήσει την διαδικασία ένταξης τους, στο ΥΠ.ΠΟ.

Η κα Καλοκαιρινού με την επιστημονική κατάρτιση της αρχαιολόγου – λαογράφου, έχοντας την τεχνογνωσία και πρότυπο το Λογογραφικό Μουσείο Λάρισας ενημέρωσε διεξοδικά τον δήμαρχο κ. Μανώλη για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει το  καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο Αστέριος Γερογιάννης έχοντας την εμπειρία ως δημιουργός ντοκιμαντέρ αρχαιολογικού περιεχομένου και διαπιστευμένος σκηνοθέτης του Υπουργείου Πολιτισμού, συνείσφερε στο να βοηθήσει στην προσπάθεια όλων, για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα τελειότερο, όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά και όσο δυνατόν καλύτερη προώθηση και διαφήμισή τους.

Ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ευχαρίστησε και τους δυο για την εποικοδομητική συνάντηση εργασίας που έγινε στο Μακρυχώρι και εξέφρασε την αισιοδοξία του και την αμέριστη αρωγή του σε αυτην την προσπάθεια.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ