ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ (ΦΩΤΟ)

Απαιτώντας να ανακληθεί άμεσα η διάταξη που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης στο Βασικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου εκπαιδευτικοί της Λάρισας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

«Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. έχοντας παντελή αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων των σχολείων «αναστατώνει», χωρίς λόγο, την εκπαιδευτική καθημερινότητα. Μόλις δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., τροποποίησε την ώρα αποχώρησης των νηπίων που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου δίχως καμία αιτιολόγηση αυτής της επιλογής και, κατά την προσφιλή τακτική της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., δίχως προηγούμενο διάλογο», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας “Κωνσταντίνος Κούμας”.

Όπως σημειώθηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης η απόφαση αυξάνει την πιθανότητα να δημιουργηθεί συνωστισμός στα σχολικά συγκροτήματα με μία θύρα εισόδου-εξόδου, αλλά και ταλαιπωρεί γονείς με παιδιά και στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο, ενώ παράλληλα δημιουργεί τεράστια δυσλειτουργία στις μεταφορές των μαθητών.

«Μήπως με την κίνησή του αυτή το Υ.ΠΑΙ.Θ. προετοιμάζει την εκπαιδευτική κοινότητα για νέες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις;», αναρωτιούνται οι εκπαιδευτικοί, απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισαν, Υπουργική Απόφαση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ