Η ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ, Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΚΑΙ Η «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ

Εξοργιστική αν μη τι άλλο η τοποθέτηση της «γαλάζιας» πολιτευτή Ελένης Αξιόγλου, σημαντικού κομματικού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος και με ανώτερη θέση σε σύλλογο που μάχεται για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, η οποία μιλώντας στην ιστοσελίδα tinealarissa.gr σχολίασε με απίστευτα «ναι μεν αλλά» και με… παραμύθια περί Κοκκινοσκουφίτσας τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Οι δε αναφορές του τύπου «οι κυρίες , αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών στις εκδρομές, στα συνέδρια και εξωσπιτικές διανυκτερεύσεις κλπ.», δεν πέρασαν απαρατήρητες στη Λάρισα.

Έσπευσε σε διευκρινίσεις μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε η πολιτευτής, επικεντρώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο στα περί «αυτοπροστασίας».

«Η ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της γυναίκας είναι σημαντική, γιατί ποτέ δεν ξέρει ΤΑ ΟΡΙΑ του αρσενικού συνομιλητή της, που σ’ αυτά αναφέρεται και το μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ “Η κοκκινοσκουφίτσα”.

Παρουσιάζει το παραμύθι ότι η γυναίκα “κατασπαράζεται” από τον άνδρα και Ως ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, μολονότι πολιτιστικά έχει εξελιχθεί η κατάσταση και το γυναικείο “ΟΧΙ” είναι “ΟΧΙ”, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ με επιλογή αποτρεπτικών συμπεριφορών, γιατί δεν ξέρει μέχρι πού φτάνει η τεστοστερόνη και τα όρια του “ερωτικά εκφραζόμενου” συνομιλητή της», μας αποτελείωσε!!!

Για τα όρια ενός θεσμικού παράγοντα και τον «αυτοπεριορισμό» των ορμών και των ορέξεων του «ερωτικά εκφραζόμενου» ούτε λόγος από την κατά τα άλλα πρόεδρο του συλλόγου για την Πρόληψη της Βίας κατά των Γυναικών!

Αλήθεια όμως, όταν ξεκινάς την απάντησή σου με το «αν και κομίζει γλαύκας εις Αθήνας», μήπως αλλού είναι που πρέπει τελικά να αναζητήσουμε τον «κακό λύκο» της υπόθεσης;

Μεσαιωνικό όντως το παραμύθι που επικαλείται, χαρακτηρίζει προφανώς και τις μεσαιωνικές απόψεις που εκφράστηκαν.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ