Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΛΑΣΠΟΧΩΡΙΟ…

ΓΡΑΦΕΙ Η Ρούλα Σουρλαντζή -Ζαχαράκη π. Πρόεδρος Δ.Σ. Τυρνάβου

Μετά από προσπάθειες της διοίκησης και των τεχνικών της ΔΕΥΑ Τυρνάβου που κράτησαν περίπου 4 χρόνια ώστε να διορθωθούν εγκληματικά λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Νικόλαου Μαλάκου, τα οποία οδήγησαν στο να σταματήσουν τα έργα της αποχέτευσης στον Αμπελώνα, τα οποία μάλιστα κινδύνευσαν να απενταχτούν από το ΕΣΠΑ, αυτά ξεκίνησαν στις 5-3-2019.

Το έργο αυτό κατατάσσει τον Αμπελώνα στους πλέον σύγχρονους οικισμούς και αυτό γιατί δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων της κοινότητας. Λύνει ζητήματα με περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις. Η τοπική κοινωνία απαιτούσε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της επεξεργασίας των λυμάτων ώστε να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές καταστάσεις. Έτσι θα προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον και ο υδροφόρος ορίζοντας αλλά και θα διατηρηθεί η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΤ.

Το έργο κράτησε ως το Φθινόπωρο του 2020 και οι κάτοικοι του Αμπελώνα για ένα σχεδόν χρόνο ζούσαν τριτοκοσμικές καταστάσεις . Οι λάσπες, οι λακκούβες, οι σκόνες και τα χαλίκια ανάγκασαν τους κατοίκους πολλές φορές να ζουν μαύρες μέρες . Από την άνοιξη του 2020 οι πληγές των δρόμων άρχισαν να κλείνουν επιτέλους και οι κάτοικοι ένιωσαν ανακούφιση.

Δεν κράτησε όμως πολύ . Μπορεί να μην υπάρχει εκείνο το μαύρο χάλι αλλά εμφανίστηκαν και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους με κίνηση όπως η Αγίου Κωνσταντίνου, η Φαλάνης κ.α., μεγάλες λακκούβες επικίνδυνες για τους κατοίκους, τους οδηγούς των οχημάτων και κυρίως των δίκυκλων.

Στις άκρες των δρόμων στα εναπομείναντα υλικά των εργασιών άρχισαν να φυτρώνουν χόρτα και να γίνονται μεγάλες ζημιές στην άσφαλτο. Αυτό έχει και σαν αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι γεμάτοι λάσπη με την βροχή, χόρτα την άνοιξη – φθινόπωρο και σκόνες το καλοκαίρι.

Λόγοι λοιπόν Δημόσιας υγείας, καλαισθησίας αλλά και διατήρησης των υποδομών επιβάλλουν την παρέμβαση του Δήμου.

Το 2017 όπου χρειαζόταν πέρασε το μηχάνημα και καθάρισε τους δρόμους από τα χώματα και τα χόρτα για να διατηρηθεί η άσφαλτος.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής πρέπει να το δείτε και να φροντίσετε για την απομάκρυνσή τους όσο ακόμα η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Ο Αμπελώνας δεν μπορεί να μετατραπεί σε λασποχωριό…

52 χιλιόμετρα είναι οι εσωτερικοί δρόμοι. Δεν χρειάζονται όλοι την παραπάνω φροντίδα. Όπου όμως χρειάζεται πρέπει να το φροντίσετε και μάλιστα πριν την Άνοιξη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ