ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 5

Πιο μεγάλη στήριξη σε εταιρείες και επαγγελματίες που παραμένουν κλειστοί λόγω αναγκαστικών μέτρων παρέχει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Οι 361.888 δικαιούχοι θα μοιραστούν 1,5 δισ. ευρώ. Τα αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι ο Τουρισμός, η Εστίαση και τα Μπαρ ανήκουν στους πλέον ευνοημένους. Το ίδιο και τα ταξί. Δικαιούχοι είναι 24.534 εστιατόρια και καντίνες που θα λάβουν από 4.592 ευρώ κατά μέσον όρο. Επιπλέον 21.087 επιχειρήσεις μπαρ και παροχής ποτών ενισχύονται με 3.139 ευρώ κατά μέσον όρο.

Επιλέξιμοι είναι σε μεγάλο βαθμό και αγρότες αλλά και κτηνοτρόφοι.

Βασική αιτία που περίπου σχεδόν 1 στις 2 επιχειρήσεις και επαγγελματίες «κόπηκαν» από τη διαδικασία ήταν ότι στο τελευταίο 4μηνο του 2020 είτε είχαν αύξηση τζίρου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, είτε η μείωση ήταν χαμηλότερη από την απαιτούμενη.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 2/2. Από αύριο αρχίζουν οι πληρωμές. Ως ελάχιστο ποσό ορίζονται τα 1.000 ευρώ αλλά ειδικά για κλειστές με κρατική εντολή εταιρείες ορίζονται τα 2.000 ευρώ εφόσον απασχολούν έως 5 εργαζόμενους και τα 4.000 ευρώ αν έχουν περισσότερους εργαζόμενους.
Δείτε αναλυτικά ανά κλάδο το μέσο όρο των ποσών που θα εισπράξουν οι δικαιούχοι πατώντας ΕΔΩ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com