ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΩΓΑΚΟΥ

Ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων

Η Δήμητρα μας αποχαιρέτησε χθες, αφήνοντας την ανεξίτηλη σφραγίδα της σε όλους εμάς που τη γνωρίσαμε ως άνθρωπο αλλά και ως έντονα πολιτικοποιημένη προσωπικότητα.

Θα μας λείψει η αρχιτεκτονική της ματιά στα πράγματα, η ψυχραιμία και η ευστροφία με τις οποίες αντιμετώπιζε τις εξελίξεις, προσωπικές και πολιτικές, η ευγένεια και η αξιοπρέπεια του χαρακτήρα της. Η Δήμητρα ήταν Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και μέλος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ με μια μοναδική προσωπικότητα και ήθος που όλοι, μα όλοι τιμούσαν και σέβονταν.

Ως η πρώτη εκλεγμένη με σταυρό από τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ της Θεσσαλονίκης στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, παρακολουθούσε τα πρωινά τις τοποθετήσεις των τοπικών παραγόντων και το απόγευμα ψύχραιμη με το κεφάλι κάτω προετοίμαζε και οργάνωνε τη δουλειά των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για μας του «παλιούς» της οικολογίας, η Δήμητρα ήταν εντυπωσιακή με την ταχύτητα που εντάχθηκε στο κίνημα, με τον λόγο της που έτρεχε σαν ρυάκι στις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, με την ελκυστική της εικόνα στην τηλεόραση. Ήμασταν τυχεροί που ήταν μαζί μας.

Η έλλειψη της καταλυτικής παρουσίας της είναι πλέον εμφανής και η απουσία της δημιουργεί ένα τεράστιο κενό που δύσκολα ξεπερνιέται.

Αλλά, για όσους τη γνωρίσαμε από λίγο πιο κοντά, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας η ηρεμία που μετέδιδε, το βλέμμα της, το χαμόγελό της και η γλυκιά φωνή της.

Αντίο Δήμητρα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ