ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ (φωτο – βιντεο)

Πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της υπηρεσίας Πρασίνου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης στην υπηρεσία Πρασίνου τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, με αφορμή την 3ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν .

«Την στιγμή που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς δεύτερου lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στους εργαζόμενους καταπατώντας δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα, ενώ με σειρά νομοθετημάτων και αντιλαϊκών μέτρων προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση του εργατικού κινήματος», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Ζ. Γκαραλιάκος.

Μιλώντας για τις ιδιωτικοποιήσεις οι συνδικαλιστές στάθηκαν σε χαρακτηριστικά παραδείγματα παραχώρησης της εκμετάλλευσης σε ιδιώτες, όπως είναι η καθαριότητα των Δήμων Αγιάς και Κιλελέρ και για ένα διάστημα στο δήμο Τυρνάβου, έως και το μεγαλύτερο κομμάτι της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και στην παράδοση για δεκαετίες του Αισθητικού Άλσους, ενώ ειδική μνεία έγινε και στις μεγάλες ελλείψεις που καταγράφονται όσον αφορά σε μέσα ατομικής προστασίας, εγκαταστάσεις, προσωπικό και μηχανικό εξοπλισμό.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ απαιτούν από όλες τις Δημοτικές Αρχές του ν. Λάρισας “Ζωή με αξιοπρέπεια και εργασία με δικαιώματα” διεκδικώντας τα εξής:

Τώρα – πριν να είναι αργά – να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπονται από τη ΣΣΕ, προσαρμοσμένα και αυξημένα λόγω covid – 19 και να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Να δοθούν άμεσα χωρίς καθυστερήσεις τα ΜΑΠ και τα γάλατα των προηγούμενων χρόνων.

Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς-ασφαλείς συνθήκες στέγασης για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες.

Άμεσα να γίνουν όλες οι προληπτικές ετήσιες ιατρικές, βιοχημικές εξετάσεις και τα εμβόλια ΔΩΡΕΑΝ (ΣΣΕ) σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους.

Δωρεάν τεστ COVID σε όλους τους εργαζόμενους.

Τεχνικός ασφαλείας και γιατρός εργασίας σε όλους τους Δήμους.

Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Καμία ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ