Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΕΝΩΤΙΚΑ

Κάλεσμα του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων ενάντια στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων, προς την Αριστερά, τον δημοκρατικό λαό και την αντιπολίτευση

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αποτελεί πρόκληση προς τον λαό, τη νεολαία και τη δημοκρατία. Δεν υπαγορεύεται από την πανδημία, δεν αποτελούσε πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής, όπως μέλη της βεβαιώνουν.

Υπαγορεύεται από την κυνική επιλογή της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος και της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιό της για την ανώτατη εκπαίδευση, τις κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν από τα συνδικάτα στον κλάδο της υγείας και τους λαϊκούς αγώνες που προκαλούνται από τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της.

Ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων καλεί όλες τις ηγεσίες των δυνάμεων της Αριστεράς, ιδιαίτερα του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ, καθώς και των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα του ΜεΡΑ25 και του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεργαστούν στο μαζικό κίνημα και να συμβάλουν έμπρακτα και με κάθε τρόπο, ώστε να σπάσει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης, να πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις ελεύθερα και με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Η θετική εμπειρία της κοινής υπογραφής κειμένου διαμαρτυρίας ενάντια στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου απαιτείται να συνεχιστεί και να περάσει από την κοινή δράση στα χαρτιά στην κοινή δράση στην πράξη και στους αγώνες, χωρίς να καταργείται η αυτοτέλεια του καθενός.

Ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων θα κάνει ο,τι μπορεί σε αυτή την κατεύθυνση. Ο δημοκρατικός λαός θα αντιδράσει και η απαγόρευση θα σπάσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ