ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στο δυναμικό του γραφείου του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα εντάχθηκε και τυπικά από χθες η νέα ειδική συνεργάτιδά του Ουρανία Απ. Μπαγκούια που θα είναι υπεύθυνη για θέματα προϋπολογισμού και οικονομίας στο δήμο αφού η απόφαση του κ. Κόκουρα για την πρόσληψή της δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και χθες υπογράφηκε και η σύμβαση εργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη σύμβαση αναφέρονται τα παρακάτω:

Στον Τύρναβο και στο Δημοτικό κατάστημα σήμερα 26/01/2021, ημέρα Τρίτη μεταξύ των :
Α. Κόκουρα Ιωάννη του Στεργίου, Δημάρχου Τυρνάβου, ως νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου Τυρνάβου και
Β. Μπαγκούια Ουρανία του Αποστόλου, πτυχιούχου του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Λάρισας).

Συμφωνήθηκαν και έγιναν αποδεκτά τα εξής :

Ο πρώτος συμβαλλόμενος με την παραπάνω ιδιότητα του έχοντας υπόψη την παρ 4 άρθρο 163 του Ν. 3584/07 εξέδωσε την με αριθ. 365/2020 απόφαση με την οποία προσλαμβάνει την δεύτερη συμβαλλόμενη ως Ειδική Συνεργάτη (Φ.Ε.Κ. 110/τ. Γ/25-01- 2021)
Η παρούσα σύμβαση κατά το άρθρο 163 του ν. 3584/07 είναι ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από την οποία συνάπτεται η εργασιακή σχέση με το Δήμο και αρχίζει η υποχρέωση παροχής εργασίας σύμφωνα με τους παρακάτω όρους :

ΑΡΘΡΟ 1
Καθήκοντα

Ο συμβαλλόμενος θα υπόκειται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιοσδήποτε μορφής. Θα παρέχει Οικονομική Υποστήριξη στο Γραφείο Δημάρχου και του ιδίου του Δημάρχου. Αναλυτικά: θα μεριμνά για την κατάρτιση προϋπολογισμού σε συνεργασία με τις επιμέρους υπηρεσίες του Δήμου, Θα παρακολουθεί την εξέλιξή του και Θα εισηγείται τις αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες. Θα μεριμνά για τη σύνταξη και υποβολή στα αιρετά όργανα διοίκησης του Δήμου όλων των προβλεπόμενων οικονομικών και απολογιστικών στοιχείων. Θα μεριμνά για την εφαρμογή και την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται από το μηχανογραφημένο διπλογραφικό λογιστικό σύστημα των οικονομικών του Δήμου και γενικά Θα επικουρεί τον Δήμαρχο σε οικονομικά και φοροτεχνικά θέματα απαραίτητων για την πραγματοποίηση των σκοπών του Δήμου καθώς επίσης και σε οτιδήποτε της ανατεθεί από τον Δήμαρχο.

ΑΡΘΡΟ 2
Υπηρεσιακή κατάσταση

Ο δεύτερος συμβαλλόμενος ως Ειδικός Συνεργάτης δεν παρεμβάλλεται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα. Υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου, τον οποίο επικουρεί.

ΑΡΘΡΟ 3
Αποδοχές

Οι αποδοχές του δεύτερου συμβαλλόμενου, καθορίζονται σύμφωνα με την παρ. 9 άρθρο 9 του Ν.4354/2015.

ΑΡΘΡΟ 4
Ωράριο εργασίας

Το ωράριο εργασίας είναι το ίδιο με το ωράριο εργασίας των λοιπών υπαλλήλων του Δήμου.

ΑΡΘΡΟ 5
Λύση σύμβασης

Η σύμβαση λύεται με το θάνατο, την έκπτωση, την παραίτηση και την καταγγελία της, ή την πάροδο πέντε (5) ημερών από την αποχώρηση του Δημάρχου, εφόσον ο αντικαταστάτης του δεν εκδηλώσει με πράξη του τη συγκατάθεση του για τη διατήρηση του συμβαλλόμενου.
Η απόλυση λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας ή η αποδοχή της παραίτησης ενεργείται με απόφαση του Δημάρχου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση κοινοποιείται στο συμβαλλόμενο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τη δημοσίευση της.

Η λύση της εργασιακής σύμβασης επέρχεται με την κοινοποίηση στον ενδιαφερόμενο της κατά τα ανωτέρω αποφάσεως ή με την παρέλευση άπρακτης της 20ήμερης προθεσμίας, γίνεται δε αζημίως για το Δήμο.
Στην περίπτωση της έκπτωσης συμβαλλόμενου ή της αποχώρησης του Δημάρχου, η λύση της εργασιακής σχέσης επέρχεται αυτοδικαίως και αζημίως για το Δήμο, η δε σχετική πράξη έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ