ΕΛΑΣΣΟΝΑ: ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ «ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ» ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Ιερής Μητρόπολης Ελασσόνας π. Χριστόφορος, που έφυγε από τη ζωή «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό.

«Με αισθήματα ψυχικής οδύνης αγγέλλεται εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, η πρός Κύριον εκδημία του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Παπανικολάου, Ιεροκήρυκος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και αδελφού της Ιεράς Μονής αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου», αναφέρει ανακοινώνοντας τη θλιβερή είδηση η Μητρόπολη Ελασσόνας.

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος ιερομονάχου τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, ενώ το σκήνωμα μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού, όπου και τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία εις κληρικούς και ακολούθησε ο ενταφιασμός στο κοιμητήριο της Μονής.

«Να σημειωθεί πως οι ιερές ακολουθίες, τόσο στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όσο και στο καθολικό της ιεράς Μονής αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, τελούνται βάσει των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων προστασίας κατά του covid-19», καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ