ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 27ου Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου που διαβιβάστηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας θεωρεί ότι το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου 2021, μετά από τόσους μήνες που τα σχολεία ήταν κλειστά , με τους μαθητές να είναι στα σπίτια τους, μπροστά σε μια οθόνη μακριά από τους φίλους και τους συμμαθητές τους, έγινε χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας παρά μόνο με το άνοιγμα των παραθύρων και την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων.

Δυστυχώς, το ότι δεν πάρθηκαν τα αυτονόητα μέτρα για την χρήση περισσότερων αιθουσών και την αραίωση των τμημάτων, για περισσότερους εκπαιδευτικούς και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Στο σχολείο μας ενημερωθήκαμε στις 25/1 ότι υπήρξε κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή της Ε΄ τάξης  ενώ την προηγούμενη εβδομάδα σε τμήμα στο συστεγαζόμενο 25ο Νηπιαγωγείο. Τα παιδιά του τμήματος της Ε΄ τάξης στο οποίο υπήρξε το κρούσμα έρχονται σε επαφή σε μάθημα ειδικότητας με τα υπόλοιπα δύο τμήματα της ίδια τάξης μέχρι να γίνει γνωστό και να επιβεβαιωθεί το κρούσμα, όπως και οι δάσκαλοι κάνουν μάθημα και σε άλλα τμήματα.

Πραγματοποιήθηκε απολύμανση για COVID-19 από ειδικό συνεργείο το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Παρόλο αυτά θεωρούμε αναγκαία την διεξαγωγή δειγματοληπτικού ελέγχου με τεστ για όσα παιδιά το επιθυμούν και το επιτρέπουν οι γονείς τους προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά. Τα παιδιά της τάξης στην οποία προέκυψε το κρούσμα θα πρέπει να θεωρούνται στενές επαφές από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ μιας και βρίσκονται στον ίδιο κλειστό χώρο, κάθονται σε διπλανά θρανία.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 27ου δημοτικού απευθυνόμαστε στις αρμόδιες διευθύνσεις και αιτούμαστε :

  • Την πραγματοποίηση τεστ στον χώρο του σχολείου από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για όσους μαθητές το επιτρέπουν οι γονείς τους καθώς και για τους εκπαιδευτικούς μας. Θεωρούμε πως όσο δεν γίνονται αυτά, χάνεται πολύτιμος χρόνος και θα οδηγηθούμε ξανά στο κλείσιμο των σχολείων.
  • Η διεξαγωγή των μαθημάτων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας εκπαίδευσης webex  για τα τμήματα που είναι σε αναστολή να διενεργείται στην πρωινή ζώνη και όχι στην απογευματινή γιατί έτσι για μια ακόμη φορά ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός.
  • Να έρθει κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην συνοικία του Ιπποκράτη για δωρεάν μαζικά τεστ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ