ΛΙΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με μια λιτή εκδήλωση λόγω της πανδημίας τίμησε η Λάρισα το απόγευμα της Τετάρτης την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Απουσία κόσμου ελάχιστοι ήταν οι θεσμικοί παράγοντες που με βάση σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών έδωσαν το παρών στο Μνημείο Λαρισαίων Εβραίων Μαρτύρων Ολοκαυτώματος τηρώντας όλες τις υγειονομικές διατάξεις, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σοφολογιότατος Ραβίνος Λάρισας κ. Ηλίας Σαμπετάι, ενώ παρέστησαν ακόμη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας Λάρισας, Ηλίας Καμπελής, εκπροσωπώντας τους επιζώντες Ομήρους των στρατοπέδων και τους απογόνους τους, καθώς και το σύνολο του Ελληνικού Εβραϊσμού.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Λαρισαίων Εβραίων Μαρτύρων Ολοκαυτώματος και η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων.

Έντονα φορτισμένος ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας Λάρισας Ηλίας Καμπελής αναφέρθηκε στο μήνυμα της ημέρας: “«ποτέ ξανά», ποτέ ξανά τέτοια εγκλήματα για την ανθρωπότητα”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ