ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ

Υποστήριξε ο Μ. Εσκιόγλου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2021 του δήμου Φαρσάλων 

Για «προϋπολογισμό με ολοκληρωμένο σχεδιασμό που υπηρετεί το αναπτυξιακό έργο του δήμου Φαρσάλων» έκανε λόγο ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2021.

Ο κ. Εσκίογλου συμπλήρωσε επίσης πως ο προϋπολογισμός διακατέχεται από συνέπεια, συνέχεια και ρεαλισμό, ενώ συμπεριλαμβάνει ένα τεχνικό πρόγραμμα που «λύνει σημαντικά προβλήματα και ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για τα σημαντικά τεχνικά έργα που έχει ανάγκη ο δήμος».

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο φετινός προϋπολογισμός είναι όπως εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει, προϋπολογισμός ειδικών συνθηκών καθώς βρίσκει το δήμο μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του Ιανού. Την ίδια ώρα έχουμε σε εξέλιξη και την παγκόσμια πανδημία η οποία έχει πολυεπίπεδο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώ πως ο προϋπολογισμός που καλούμαστε να συζητήσουμε και να εγκρίνουμε αποτυπώνει με ρεαλισμό τις προτεραιότητές μας σε δράσεις, πολιτικές και έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας.

Στοχεύει σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό και υπηρετεί το αναπτυξιακό μας έργο.

Στοχεύει σε σημαντικές πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αλλά και στον κανόνα της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά του δήμου μας, υπάρχει μία σημαντική υστέρηση εσόδων λόγω της ευρύτερης κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία αλλά και των συνεπειών της θεομηνίας.

Ο προϋπολογισμός του δήμου υποβάλλεται ισοσκελισμένος με εγγεγραμμένα έσοδα και έξοδα ύψους 22.337.085,23 ευρώ. Σε αυτά υπολογίζονται τα 3 εκ. ευρώ περίπου που προορίζονται για τον «Ιανό» αλλά και πολλές αποφάσεις ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ.

Στον προϋπολογισμό του 2021 προβλέπουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα που λύνει σημαντικά προβλήματα και ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για τα σημαντικά τεχνικά έργα που έχει ανάγκη ο δήμος μας και υπάρχουν εγγραφές άνω των 12 εκ. ευρώ.

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν σε υποδομές και στις διαρκώς αυξανόμενες σε ποσότητα και ποιότητα παροχές προς τους πολίτες.

Είναι ένας προϋπολογισμός συνέπειας και συνέχειας, ρεαλιστικός, που δεν υστερεί σε αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα. Ένας προϋπολογισμός προσαρμοσμένος στη σημερινή πραγματικότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της υπηρεσίας τα οποία εργάστηκαν με ζήλο, επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, ώστε να καταρτιστεί.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ