ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δήλωση της βουλευτού Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Άννας Βαγενά

Η σφοδρή δημόσια κατακραυγή που ακολούθησε την ανακοίνωση της απόφασης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να απαγορεύσει τις υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Πως, δηλαδή, όλοι καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μία άνωθεν εντολή, για μία ακόμη προσχηματική επίκληση των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού, με πραγματικό στόχο την καταστολή των επικείμενων συλλαλητηρίων ενάντια στο νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την περικοπή των εισακτέων.

Γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση, ένα χρόνο τώρα, κρατά κλειστά τα πανεπιστήμια, για να μπορέσει να περάσει τα μέτρα χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των φοιτητών.
Το αφήγημα περί δήθεν προστασίας της δημόσιας υγείας καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Καταρχάς, ο καθηγητής Μικροβιολογίας κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, διέψευσε τον ισχυρισμό της ανακοίνωσης ότι η συγκεκριμένη απαγόρευση ήταν εισήγηση της επιτροπής.

Επιπλέον, αποδείχτηκε περίτρανα σε πρόσφατες μαζικές διαμαρτυρίες ότι οι συμμετέχοντες δεν ήταν τίποτα ταραξίες που συνωστίζονταν, αλλά υπεύθυνοι και σκεπτόμενοι πολίτες, που ασκούσαν το συνταγματικό τους δικαίωμα με μάσκες και αποστάσεις, σε αντίθεση με τους ένστολους, οι οποίοι προφανώς λειτουργούσαν χωρίς πρωτόκολλο και οδηγίες, χωρίς μάσκες και προκαλώντας οι ίδιοι τον «συνωστισμό» που υποτίθεται ότι θα έβαζαν σε τάξη. Κωμικοτραγικές καταστάσεις, δηλαδή.

Αν η κυβέρνηση πραγματικά νοιαζόταν για τη δημόσια υγεία, θα έπαιρνε μέτρα για αυτή και όχι για την καταστολή των αντιδράσεων των αγανακτισμένων πολιτών. Μέτρα για τα ΜΜΜ και τους χώρους εργασίας, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου συμβαίνουν οι περισσότερες μολύνσεις, μέτρα για την αραίωση των σχολικών τάξεων και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Μετά δε την πεισματική άρνηση της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων και έχοντας αφήσει επανειλημμένα εκτεθειμένα τα μέλη της αψηφώντας ή παρερμηνεύοντας τις εισηγήσεις τους, η κυβέρνηση τώρα εκθέτει κατά αυτό τον τρόπο και την ΕΛ.ΑΣ., αντιμετωπίζοντάς τη ως υποχείριο στις πολιτικές και βαθιά αντιδημοκρατικές της σκοπιμότητες.
Όλες οι δημοκρατικές φωνές της χώρας πρέπει να ενωθούν και να υψώσουν ανάστημα απέναντι στις αδηφάγες πολιτικές της κυβέρνησης, που κατ’ εξακολούθηση τσαλαπατούν το Σύνταγμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ