ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Λ. ΑΞΙΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ (ΦΩΤΟ)

Την παρέμβαση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ε. Αξιόγλου αναφορικά με τις καταγγελίες της Σ. Μπεκατώρου, με τους άγνωστους να αναρτούν πανό στην είσοδο πολυκατοικίας όπου και στεγάζεται το γραφείο της. Οι άγνωστοι πέταξαν τρικάκια στην πολυκατοικία και έβαψαν με συνθήματα τους τοίχους, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία.

Με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα indymedia οι αντιεξουσιαστές σημειώνουν για την παρέμβαση τα εξής:

«Την Τρίτη 27/1 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο γραφείο της δικηγόρου, υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ και παραδόξως προέδρου του συλλόγου για τη πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, Ελένη Αξιόγλου.

Συγκεκριμένα η εν λόγω κυρία σε δήλωση της κριτίκαρε και εν τέλη απαξίωσε την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση της Σοφία Μπεκατώρου, υπαινισσόμενη πως σε ένα βιασμό υπεύθυνο είναι το θύμα”(το οποίο έφερε τον εαυτό του σε αυτή την κατάσταση με τις επιλογές του)και όχι ο θύτης. Η δήλωση αυτή και η αποδοχή που βρίσκει από ένα κομμάτι της κοινωνίας μας υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά την σημασία και την αναγκαιότητα του αγώνα για την κατάρρευση της πατριαρχικής κανονικότητας που οδηγεί τόσες γυναίκες στη σιωπή.

Σε ένα βιασμό οι μονοί υπεύθυνοι είναι ο βιαστής και το σύστημα που συντηρεί αυτή την κουλτούρα, και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ