ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ !

Ανακοίνωση της παράταξης “Η πόλη που θέλουμε” δήμου Τυρνάβου

Κάθε σεξουαλική πράξη που γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου είναι βιασμός. Πολλά από τα θύματα των βιασμών είναι κορίτσια στην εφηβική ηλικία και παιδιά και πολύ συχνά τα θύματα γνωρίζουν αυτόν που κάνει την εγκληματική πράξη. 

Στη χώρα μας οι βιασμοί ξεπερνούν τις 4.500 το χρόνο, αλλά ένα μικρό ποσοστό καταγγέλλεται στις αρχές. Πολλές φορές τα θύματα εξαρτώνται οικονομικά ή εργασιακά από το δράστη. 

50% των ανθρώπων που έχουν υποστεί βιασμό πάσχουν από κατάθλιψη τους αμέσως επόμενους μήνες μετά την επίθεση. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι πολλά από τα θύματα σιωπούν για πολλά χρόνια. 

Στην πρόσφατη συνέντευξη της Σοφίας Μπεκατώρου, που κατήγγειλε το βιασμό της από ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, αναφέρει ότι ένιωθε θυμό, φόβο, εγκλωβισμένη και ένοχη για ό,τι είχε γίνει. «Ένιωθα ανήμπορη, σαν ένα πιόνι που δεν ορίζω το παιχνίδι», είπε αυτολεξεί. 

«Η Πόλη που Θέλουμε» είναι δίπλα στη Σοφία και σε κάθε «Σοφία». Ως μέλη μιας κοινωνίας που η αδικία περισσεύει, ζητάμε καμία ανοχή στο φαινόμενο του βιασμού. Ο βιασμός δεν είναι ποτέ ευθύνη του θύματος. Σπάσε τη σιωπή !

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ