ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ (ΦΩΤΟ)

Με στάση εργασίας και συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια τα μέλη της ΕΙΝΚΥΛ και ο Σύλλογος Ιατρών Ε.Σ.Υ και ειδικευόμενων του Π.Γ.Ν.Λ κλιμακώνουν τον αγώνα τους με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας.

Εκπρόσωποι των υγειονομικών, με την στήριξη φορέων, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο των γραφείων της 5ης ΥΠΕ καταθέτοντας στη συνέχεια τα αιτήματά τους στη διοίκηση και δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει τα εξής:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων ΟΛΩΝ των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Διορισμό ΟΛΩΝ των υποψήφιων Γενικών Γιατρών για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2019.

Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων  στο  δημόσιο σύστημα υγείας.

Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ.  σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 και χορήγηση των οφειλόμενων αναδρομικών. Έγκαιρη πληρωμή, στο ακέραιο, χωρίς περικοπές, του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (πρόσθετων και τακτικών). Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Οι πρόσθετες εφημερίες να είναι αφορολόγητες.

Ένταξη στα Β.Α.Ε. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ορισμός της νόσησης από κορωνοϊό ως επαγγελματική ασθένεια.

Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη. Ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης από το κράτος και την εργοδοσία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com