«ΟΧΙ» ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Δυναμικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα, φοιτητικοί σύλλογοι και εκπαιδευτικοί ζητώντας την απόσυρσή του, λέγοντας «όχι» στην πανεπιστημιακή αστυνομία και απαιτώντας την επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας. Μείωσε τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%, έκανε λιγότερες προσλήψεις καθηγητών από πέρυσι τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη παραπάνω εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι σπουδές μας είναι σε αναμονή και η κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω, επιλέγει να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας», ανέφεραν μεταξύ άλλων τόσο η εκπρόσωπος των φοιτητών όσο και η εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ερμίνα Μαγαλιού.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της Λάρισας, με φοιτητές και εκπαιδευτικούς με πανό και συνθήματα να απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ