Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανακοίνωση της ΣυνΠολιτείας  δημοτικής παράταξης Δήμου Τυρνάβου

Την απαξίωση από την πολιτεία εισπράττουν οι δημότες του Αμπελώνα και μάλιστα για δεύτερη φορά, μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, με τους χειρισμούς  της κυβέρνησης στα ΕΛΤΑ.

Η  κυβέρνηση,  αντί να αποφασίσει  με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, δρομολογεί ένα «σχέδιο εξυγίανσης» που αναιρεί τη βασική φιλοσοφία λειτουργίας των ΕΛΤΑ, που είναι η καθολικότητα υπηρεσιών, δηλαδή, η εξασφάλιση παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών σε όλους κατοίκους της χώρας, όπου κι αν βρίσκονται.

Τα σχέδια της κυβέρνησης προβλέπουν :

Καταστήματα ΕΛΤΑ με ένα διανομέα.

Απόλυση συμβασιούχων.

Αλλαγή τρόπου και χρόνου διανομής (αύξηση του χρόνου παράδοσης από μία σε τρεις ημέρες).

Κλείσιμο 220 Καταστημάτων ΕΛΤΑ από τα 670 που λειτουργούν σήμερα, ή σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, θα παραμείνουν σε λειτουργία τα 200 και τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν με franchise και πρακτόρευση.

Όλα αυτά θα έχουν σαν αποτέλεσμα σε άλλες περιοχές  την στέρηση και σε άλλες τον περιορισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών όπως συμβαίνει στον  Αμπελώνα.

Οι δημότες του Αμπελώνα θα αντιμετωπίσουν σοβαρές αρρυθμίες στην πληρωμή συντάξεων και στην επίδοση λογαριασμών των ΔΕΚΟ, προβλήματα που θα προστεθούν στα όσα δημιούργησε το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Η  παροχή αξιόπιστων ταχυδρομικών υπηρεσιών  από τα ΕΛΤΑ στους  δημότες του Αμπελώνα αποτελεί πια ζητούμενο και είναι αυτοί που θα  ‘’πληρώσουν”  για τις κυβερνητικές πολιτικές.

Τι λέει ο  δήμαρχος για όλα αυτά και κυρίως γιατί δεν αντιδρά όπως έκαναν Δήμαρχοι άλλων Δήμων;

Περιμέναμε  να αγωνιστεί  μαζί με τους Δημάρχους των άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Εκτός και αν ο Δήμαρχος  συμφωνεί με το  σχέδιο  συρρίκνωσης  των ΕΛΤΑ που εφαρμόζει η κυβέρνηση, γιατί αυτό που γίνεται στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Αμπελώνα δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά μέρος του σχεδίου  που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα στη Βουλή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ