ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ!!!

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ για την νέα απαγόρευση των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα λιθαράκι στην ένταση της καταστολής με τη νέα απαγόρευση των διαδηλώσεων, την ίδια ώρα που αρνείται κατηγορηματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να μη συνωστίζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, που αποδεδειγμένα πλέον έχουν μετατραπεί σε χώρους διασποράς του κορονοϊού.

Αρνείται να ικανοποιήσει δίκαια και αναγκαία αιτήματά μας, των αγωνιστών υγειονομικών, εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών, που στο κάτω-κάτω οι κινητοποιήσεις που διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και αφορούν, κατά κύριο λόγο τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας μας, των παιδιών μας.

Μοναδική ανησυχία και φόβος της κυβέρνησης είναι η οργάνωση και διεκδίκηση ενάντια σε αυτή την πολιτική που εφαρμόζει με συνέπεια ψηφίζοντας δεκάδες αντιλαϊκούς – αντεργατικούς νόμους μέσα στην πανδημία. Μια πολιτική που όχι μόνο δεν μπορεί να διαφυλάξει την υγεία μας, αλλά μας θέλει σκυφτούς και υποταγμένους, με τσακισμένα δικαιώματα, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, για να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται ανεμπόδιστα.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι μόνο το πρόσχημα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου, να μονιμοποιηθεί ο αυταρχισμός και η καταστολή, ως συστατικό στοιχείο της πολιτικής της.

Δεν θα της περάσει! Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί! Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Είναι αγώνας  όλων μας  η πάλη των φοιτητών-μαθητών ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης-Συμμετέχουμε στο αυριανό Συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων στις 5:30μμ στην Πλ. Ταχυδρομείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ