ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Προηγήθηκαν συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ζέτας Δούκα

Ανοίγουν τα στόματα στο ελληνικό θέατρο, μετά τις καταγγελίες της ηθοποιού Ζέτας Δούκα (MEGA), η οποία υποστηρίζει ότι πριν από 14 χρόνια υπέστη ψυχολογική και λεκτική βία από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη, ενώ νέα βόμβα «έσκασε» σήμερα, καθώς τρεις ηθοποιοί (Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και  Λουκία Μιχαλά) καταγγέλλουν επίσημα πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον γνωστό ηθοποιό Κώστα Σπυρόπουλο.

Οι τρεις ηθοποιοί εξέδωσαν επίσημη κοινή ανακοίνωση μέσω της δικηγόρου τους, Εύας Γιασματζή, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ορμώμενες από το θάρρος των γυναικών που με αξιοπρέπεια και παρρησία κατήγγειλαν την σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και τη σωματική ή λεκτική βία, την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την ισχύ και την υπεροχή τους, έναντι των θυμάτων τους, προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο. Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν».

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΖΕΤΑΣ ΔΟΥΚΑ

Η γνωστή ηθοποιός κατηγόρησε ως γνωστόν τον Γ. Κιμούλη για λεκτική και ψυχολογική βία, ενώ απαντώντας στις καταγγελίες της ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί σωματικής βίας –συγκεκριμένα η Ζέτα Δούκα τον κατηγορεί ότι την κλώτσησε- ενώ στις σοβαρές καταγγελίες περί λεκτικής και ψυχολογικής βίας κάνει λόγο για «διαφωνίες», σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν θυμάται τα περιστατικά και υπογραμμίζοντας πως προβαίνει σε μήνυση και αγωγή κατά της ηθοποιού.

«Στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους τη Ζέτα προς αποκατάσταση της αλήθειας και θα την πούμε σε όποιον και όποτε μας ζητηθεί», ήταν η αντίδραση των συναδέλφων της Δ. Χρυσικού και Ν. Ψαρρά, ενώ τη σκυτάλη πήρε και η ηθοποιός Ευδοκία Ρουμελιώτη περιγράφοντας μια εξαιρετικά δύσκολη συνεργασία και σημειώνοντας πως είχε αποχωρήσει από παλαιότερη παράσταση στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον γνωστό θιασάρχη.

«Ήταν από τις πιο δύσκολες ίσως η χειρότερη συνεργασία μου αυτή με τον Γιώργο Κιμούλη», ανέφερε και η Φαίη Ξυλά. Η ηθοποιός που έχει συνεργαστεί μαζί του σε δυο θεατρικά έργα με ανέφερε πως αυτές οι συνεργασίες ήταν από τις πιο δύσκολες στη ζωή της και κάποια στιγμή είχαν φτάσει σε σημείο να μη μιλάνε καν παρά μόνο πάνω στη σκηνή.

Άλλη μία ηθοποιός που δεν έχει καλές αναμνήσεις από την συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη ήταν η Κατερίνα Παπουτσάκη που συναντήθηκε μαζί του στη σκηνή του θεάτρου Αθηνών το 2007 και μάλιστα στην ίδια παράσταση από την οποία είχε αποχωρήσει έναν χρόνο νωρίτερα η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Η ηθοποιός ξεκαθάρισε πως στην δική της περίπτωση δεν υπήρξε σωματική βία αλλά μόνον επιθετική και προσβλητική συμπεριφορά που της δημιούργησε ψυχοσωματικά ζητήματα, καθώς έχασε τη φωνή της για κάποιο διάστημα κι είχε ένα θέμα στο στομάχι.

Τέλος για κακή και προσβλητική συμπεριφορά κατήγγειλε τον Γ. Κιμούλη με ανάρτησή της στο Instagram και η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωση στήριξης του Γ. Κιμούλη από τον Σταμάτη Κραουνάκη, όπως και η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τοποθετήσει τον γνωστό ηθοποιό πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (28/2/2017), θέση από την οποία ο ίδιος παραιτήθηκε μόλις 17 μέρες αργότερα, αποσύροντας στη συνέχεια με δηλώσεις του και την στήριξή του στο κόμμα και τονίζοντας πως «χάθηκε η ελπίδα».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ