ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΤΕΣΤΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Αίσθηση και πολλά ερωτήματα προκαλεί η άρνηση του ΕΟΔΥ σε κεντρικό επίπεδο να ανάψει το “πράσινο φως” για τη διενέργεια μαζικών τεστς σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Β/βαθμιας στην Π.Ε. Λάρισας αλλά και στην υπόλοιπη Θεσσαλία όπως είχε ζητήσει η περιφέρεια θέλοντας να υλοποιήσει ένα πετυχημένο πρόγραμμα, όπως είχε άλλωστε κάνει και πριν από λίγες ημέρες όταν επρόκειτο να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Αυτό το σχεδιασμό της περιφέρειας Θεσσαλίας, που θωράκισε την εκπαιδευτική κοινότητα στην περιοχή, και οδήγησε σε ασφαλές άνοιγμα των σχολείων της Α/βαθμιας, ακολούθησαν και άλλες περιφέρειες, άσχετα αν και τότε ο ΕΟΔΥ δεν είδε με καλό μάτι αυτή την πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του paidis.com και με βάση πληροφορίες πηγών που βρίσκονται κοντά στον περιφερειάρχη, ο κ. Αγοραστός είχε φροντίσει σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Π.Σ., Βασίλη Πινακά, και τους διευθυντές εκπαίδευσης να καταστρώσει σχέδιο για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ σε διάφορες σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη Θεσσαλία, αλλά η άρνηση του ΕΟΔΥ που εξόργισε τον κ. Αγοραστό, τίναξε όλο το εγχείρημα στον αέρα, προκαλώντας πολλά ερωτήματα για την άρνηση, αλλά και την περίεργη εμμονή των υπεύθυνων του ΕΟΔΥ τα τεστς να γίνονται μόνο σε όσους τα ζητήσουν μέσω της σχετικής πλατφόρμας που έχει θέσει σε λειτουργία.

Μόνο που μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων η μη πραγματοποίηση μαζικών τεστς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, και στέλνει την εκπαιδευτική κοινότητα στα σχολεία τη Δευτέρα στα τυφλά.

Ηδη η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται επί ποδός, με τους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ να διαμαρτύρονται θεωρώντας ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές γίνονται πειραματόζωα και ζητώντας έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξει η απόφαση του ΕΟΔΥ και να πραγματοποιηθούν τα τεστς το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία.

Σίγουρα επικίνδυνη άρνηση και καλό είναι να πει κάποιους στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ ότι δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν με τις ζωές χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ